Συμμετείχαν η ΟΠ «Μέγας Αλέξανδρος» ( Καλύβια και Δροσερό), οι πρόεδροι των συνεταιρισμών Παλαιού Μυλοτόπου, Γαλατάδων, Πλαγιαρίου, Προφήτη Ηλία, οι γεωπόνοι κ. Βερυκούκης και Γαϊτάνης από την ΔΑΟΚ Πέλλας, ιδιώτες γεωπόνοι και πολλά μέλη ΔΣ συνεταιρισμών καθώς και αγρότες.
φωτο
Ο βουλευτής εισηγούμενος παρότρυνε τους αγρότες να οργανωθούν και να εκπροσωπηθούν. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών και θα εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που τους δίδονται με τα δυναμικά προϊόντα της Πέλλας και τον σημαντικό εξαγωγικό προσανατολισμό της περιοχής.
Τους παρότρυνε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα διάθεσης νωπών και χυμοποίησης που υπογράφηκε πριν λίγες μέρες σε αντιστάθμισμα του Ρώσικου εμπάργκο.
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος για όλα τα θέματα, ζητήθηκε από τους αργότες η άμεση εκτίμηση των φετινών ζημιών από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, εκδηλώθηκε ανησυχία για τον τρόπο που μπορούν να γίνουν οι εκτιμήσεις μετά από τόσον καιρό. Οι παριστάμενοι εκτίμησαν ότι το φαινόμενο με τα «στέκια» με την έκταση που πήρε είναι σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας για την ίδρυση νέων ομάδων παραγωγών και οπωσδήποτε πρέπει η πολιτεία να παρέμβει αποφασιστικά. Όπως και με το φαινόμενο της εκτεταμένης μαύρης διακίνησης αγροτικών προϊόντων που παρατηρήθηκε ιδιαίτερα φέτος.
Οι αγρότες αποφάσισαν , με πρωτοβουλία της Ομάδας Παραγωγών «Μέγας Αλέξανδρος» να βρεθούν μέσα στην βδομάδα ξανά για να αρχίσουν τις διαδικασίες για την κοινή εκπροσώπηση τους.
Ακόμη οι γεωπόνοι της ΔΑΟΚ και οι ιδιώτες γεωπόνοι καθώς και ο οικονομικός σύμβουλος της ΟΠ Γιάννης Στογιαννίδης αναφέρθηκαν λεπτομερέστερα στο πρόγραμμα διάθεσης νωπών και χυμοποίησης αλλά και σε άλλα σημαντικά θέματα της αγροτικής οικονομίας της Πέλλας.