της Μαρίας Παπαγρηγορίου

Κλείνει και τυπικά λόγω αρρύθμιστων οφειλών προς τα Δημοσία Ταμεία και πλήθους άλλων απατών «κακουργηματικού χαρακτήρα» το Ι.Ι.ΕΚ ΞΥΝΗ, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας.
vima tis kyriakisxyni
Γαϊτανάκι οι υποθέσεις απάτης και φοροδιαφυγής από τον Όμιλο Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων ΞΥΝΗ. Σύμφωνα με το “Βήμα της Κυριακής”, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, άσκησε τις σχετικές διώξεις, σύμφωνα με τις οποίες, τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, κατηγορούνται ότι «από πρόθεση παρέβησαν το καθήκον τους με σκοπό να προσπορίσουν όφελος στην επιχείρηση Ι.ΙΕΚ Ξυνή και στους ιδιοκτήτες της εταιρείας Σοφοκλή και Αθηνά Ξυνή».

vimatiskyriakis

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ

Εν όψει της περιόδου εγγραφών στα μεταλυκειακά κέντρα εκπαίδευσης, σε ερώτηση που απευθύναμε στο Υπουργείο Παιδείας για το τι μπορούν να πράξουν οι νέοι που έχουν ήδη πραγματοποιήσει την εγγραφή τους στο Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, πήραμε την απάντηση ότι βάσει νόμου, οι σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ του οποίου αίρεται η άδεια, δικαιούνται επιστροφής των διδάκτρων που έχουν ήδη καταβάλει, δικαιούμενοι είτε εγγραφής σε άλλο Ιδιωτικό Ι.Ι.Ε.Κ, είτε εγγραφής σε δημόσιο Ι.Ε.Κ.