Με αυτοκίνητο μετέφεραν από γειτονική χώρα λαθραία αλκοολούχα ποτά με σκοπό να τα διοχετεύσουν σε καταστήματα στην ελληνική επικράτεια

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για εισαγωγή λαθραίων αλκοολούχων ποτών στην ελληνική επικράτεια, προχώρησαν χθες (11-08-2016) το μεσημέρι στον Προμαχώνα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και αιφνιδιαστικό έλεγχο .
lathraia-pota
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 25, 46 και 51 ετών, καθώς και έναν 21χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, σε αιφνιδιαστικό αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που επέβαιναν ο 46χρονος και αντίστοιχα ο 21χρονος και η 25χρονη, διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά 159 διαφόρων αλκοολούχων ποτών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού δημοσίου.

Πιο αναλυτικά, από την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης προέκυψε ότι νωρίτερα της ίδιας μέρας η 25χρονη από κοινού με τον 21χρονο, αφού προμηθεύτηκαν τα παραπάνω λαθραία προϊόντα από κάβα ποτών γειτονικής χώρας ιδιοκτησίας του 51χρονου, στη συνέχεια με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τα εισήγαγαν στην ελληνική επικράτεια.

Ακολούθως σε προκαθορισμένο σημείο πλησίον του συνοριακού σταθμού του προμαχώνα, συναντήθηκαν με τον 46χρονο υπάλληλο της προαναφερόμενης κάβας ποτών, στον οποίον και τα παρέδωσαν, με σκοπό να τα διοχετεύσει σε καταστήματα στην ελληνική επικράτεια.

Επιπλέον σε κοντινό σημείο στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα και ο 51χρονος ιδιοκτήτης της κάβας ποτών, ο οποίος είχε αναλάβει την εποπτεία της παράνομης δραστηριότητας.

Τα παραπάνω λαθραία αλκοολούχα ποτά κατασχέθηκαν, καθώς και τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν ως μέσα μεταφοράς και τέλεσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ οι παραπάνω κατασχεθείσες ποσότητες ποτών, θα αποσταλούν στις αρμόδιες Αρχές, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.