Το Δημοτικό Σχολείο Ξιφιανής – Αλώρου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστο Γεωργίου και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Χατζηγιαννίδη. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του χωριού κ. Μιχάλης Παρασκευόπουλος και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Χρήστος Τρύπκος.


Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για ζητήματα που αφορούν στη σχολική κοινότητα, με τον Διευθυντή να ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Αλμωπίας για την αποτελεσματικότητά του σε όσα ζητήματα προκύπτουν και για τον σωστό προγραμματισμό του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι ενίσχυσαν το διδακτικό έργο. Τέλος, ανέφερε ότι το Σχολείο στερείται ολοημέρου λόγω έλλειψης χώρου και πρότεινε να επισκευαστεί το κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο, με τον Δήμαρχο να δεσμεύεται να εξετάσει την συγκεκριμένη πρόταση με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος είδε από κοντά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η στέγη του σχολείου εδώ και πολλά χρόνια και δεσμεύτηκε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή θα δώσει άμεσα λύση.