Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις καταστροφές που υπέστη ο νομός Μεσσηνίας από το χθεσινό σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έκανε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ακόλουθη ερώτηση:
kefalogiannis
«Το χθεσινό σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με έντονες ολονύχτιες βροχοπτώσεις που έπληξε την περιοχή του νομού Μεσσηνίας είχε τραγικό απολογισμό. Τρεις νεκρούς και τεράστιες καταστροφές στις υποδομές, στις αγροτικές καλλιέργειες και ανυπολόγιστες ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων.

Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν εκατοντάδες σπίτια και να καταστραφεί μεγάλος αριθμός οικοσκευών φέρνοντας για άλλη μία φορά στην επιφάνεια την ανάγκη κατασκευής αγωγών ομβρίων υδάτων. Κάτι που θα βοηθούσε σημαντικά στην αποφυγή στο μέλλον τέτοιας έκτασης πλημμυρών που έχουν μέχρι σήμερα στοιχίσει δυστυχώς σε απώλειες συνανθρώπων μας.

Ζημιές έχουν προκληθεί, επίσης, και σε αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν με συνέπεια κάποια να έχουν πέσει ακόμη και στη θάλασσα.

Παράλληλα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου λόγω συσσώρευσης υδάτων ή κατολισθήσεων.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η Επιτροπή:

– Πως προτίθεται να βοηθήσει την Ελλάδα σε μία εποχή που λόγω της οικονομικής κρίσης δύσκολα η ίδια θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε παροχή κονδυλίων αποκατάστασης των ζημιών και της απώλειας των περιουσιών των κατοίκων της Μεσσηνίας;

– Ποια Ευρωπαϊκά Ταμεία και με ποια κονδύλια μπορούν να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων που θα βοηθήσει στο μέλλον την αποφυγή τέτοιας έκτασης ζημιών;»