Με τη θεία φώτιση άνοιξαν και φέτος οι σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί υποδέχθηκαν μαθητές και γονείς – κηδεμόνες στην πρώτη ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2016 – 17.
Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές μαθητές και εκπαιδευτικοί γεμίζουν τις αίθουσες ξεκινώντας έναν νέο κύκλο μάθησης και μόρφωσης με κέντρο την ανθρώπινη κοινωνία με τις αξίες και τις ανάγκες της.
Την πρώτη ημέρα, λοιπόν, της έναρξης του σχολικού έτους και του αγιασμού, δηλ. τη Δευτέρα 12/9/2016, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου επισκέφθηκε διαδοχικά, το 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Σκύδρας, το Λύκειο και το Γυμνάσιο Σκύδρας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας και το Γυμνάσιο – Λύκειο Καλής.
Στους σύντομους δε χαιρετισμούς της στα παραπάνω σχολεία και γενικότερα προς την εκπαιδευτική κοινότητα η Δήμαρχος ευχήθηκε καλή κι αποδοτική σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και φώτιση.
Παρότρυνε τα παιδιά ν΄αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες που τους προσφέρει το σχολείο, γιατί αυτές αποτελούν βάση για να κατακτήσουν τη ζωή.


Επισήμανε ότι θα πρέπει ν΄αγαπούν, να σέβονται και να τιμούν τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μεγαλύτερους συνανθρώπους μας καθώς επίσης να σέβονται τη διαφορετικότητα και να προσέχουν το σχολείο τους, διότι αυτά αποτελούν δείγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού.
Αναφέρθηκε στα έργα και στις δράσεις (συντηρήσεις, επισκευές, ανακαινίσεις κ.α.) που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή, ώστε οι σχολικές μονάδες να είναι έτοιμες και να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα.
Ξεχωριστή αναφορά έκανε στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο (Ε.Ε.Γ.) Σκύδρας εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή της που ένα πάγιο αίτημα και διεκδίκηση του Δήμου Σκύδρας είχε αίσιο τέλος επ΄ωφελεία του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής. Το Ε.Ε.Γ. Σκύδρας θα λειτουργήσει προσωρινά στο κτήριο του Γυμνασίου – Λυκείου Καλής και στη συνέχεια στο κτήριο του πρώην Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Ανύδρου για την λειτουργική προσαρμογή του οποίου ο Δήμος Σκύδρας διέθεσε περίπου 60.000€.
Τέλος, η Δήμαρχος Σκύδρας ευχαριστεί τους ιερείς μας, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους διευθυντές και τα στελέχη της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους προέδρους των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σκύδρας Θεμιστοκλή Κρητίδη και Γιάννη Θεοδοσίου αντίστοιχα, τους Αντιδημάρχους: Λαουντό, Μηνά, Μακρίδη, Γιακαμόζη, Γεραντίδη, τους Προέδρους των Κοινοτήτων, τα στελέχη του Δήμου για τη συνεργασία και το συντονισμό και γενικά όλους όσοι συνέβαλλαν με τον τρόπο τους, ώστε η νέα σχολική χρονιά να κυλήσει χωρίς προβλήματα για την εκπαιδευτική μας κοινότητα.
Καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο, δύναμη κι αντοχή.