Ο Κώστας Δέρβος είναι ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ καθώς κατίσχυσε του Ανδρέα Καρασαρίνη με ποσοστό 75,84%. Συνολικά ψήφισαν 894 σύνεδροι, ενώ βρέθηκαν 13 άκυρα και 6 λευκά ψηφοδέλτια. Τον Κώστα Δέρβο ψήφισαν 678 σύνεδροι με ποσοστό 75,84% και τον Ανδρέα Καρασαρίνη επέλεξαν 197 σύνεδροι συγκεντρώνοντας το 22,04%. Παράλληλα, οι υποψήφιοι για 100 θέσεις στην Κεντρική Επιτροπή ήταν 159, ενώ για 15 θέσεις για την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ήταν 19 υποψήφιοι.
neos-proedros-tis-onned-o-kostas-derbos
Να σημειωθεί, τέλος, ότι τα 100 μέλη της νέας ΚΕ θα είναι και σύνεδροι στο επόμενο συνέδριο του κόμματος.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Ο Κώστας Δέρβος γεννήθηκε στο Παγκράτι, σπούδασε στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στο τμήμα των εκπαιδευτικών ηλεκτρολόγων μηχανικών και έλαβε τον μεταπτυχιακό του τίτλο στα προηγμένα βιομηχανικά συστήματα από το Kingston University του Λονδίνου.

Παράλληλα με τις σπουδές του ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση, διετέλεσε υπεύθυνος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ενώ ήταν εκλεγμένο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της σχολής του. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Έχει εργαστεί ως ηλεκτρολόγος μηχανικός σε τεχνικά γραφεία, ως εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση καθώς και ως εργαστηριακός συνεργάτης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, ενώ έχει διετελέσει υπεύθυνος για τις οργανώσεις Αττικής στο Εκτελεστικό Γραφείο. Σήμερα εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.