Εγκαινιάζεται αύριο, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, ένας νέος χώρος πρασίνου-πάρκο αναψυχής στην περιοχή των Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Αυτή η νέα «όαση» πρασίνου με την παρακείμενη Παιδική Χαρά στην οδό Κοιμήσεως Θεοτόκου, από την εκκλησία έως τη λεωφόρο Γ. Παπανικολάου, αποτελεί πλέον το κεντρικό σημείο αναφοράς της Δ.Ε. Πεύκων, αλλάζοντας στην κυριολεξία την εικόνα της περιοχής.
Τα σύγχρονα αρχιτεκτονικά και φιλοπεριβαλλοντικά οικολογικά χαρακτηριστικά, τα όργανα εκγύμνασης για ενήλικες, τα ασφαλή και ευφάνταστα παιχνίδια, το πλούσιο πράσινο, το ειδικό προστατευτικό δάπεδο και οι πίδακες νερού είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν αυτούς τους δύο νέους χώρους αναψυχής, τους οποίους απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι.
Σημειώνεται ότι ο νέος αυτός χώρος πρασίνου και Παιδικής Χαράς ήταν έτοιμος από τις αρχές του καλοκαιριού, ωστόσο τα εγκαίνιά του καθυστέρησαν χαρακτηριστικά καθώς καθυστέρησε ο έλεγχος (και κατά συνέπεια η έγκριση) από την αρμόδια Επιτροπή Αδειοδότησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-
Θράκης.
Συνολική αναβάθμιση
Με την ολοκλήρωση του έργου, που αντικατέστησε με τον πλέον δημιουργικό τρόπο την προϋπάρχουσα εικόνα εγκατάλειψης του χώρου, επέρχεται η συνολική αναβάθμιση του κέντρου του οικισμού, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της δυναμικής υποστήριξης της τοπικής αγοράς.
Προς διάψευση πολλών που έσπευσαν να καταδικάσουν προκαταβολικώς το έργο καταγγέλλοντάς το ως «τερατούργημα» με «τεράστιες ποσότητες τσιμέντου», για «καταστροφή του πράσινου με το κόψιμο δένδρων», στον χώρο αυτό δημιουργήθηκε μια κεντρική πλατεία-κόσμημα. Είναι ένας χώρος πρασίνου με όργανα εκγύμνασης ενηλίκων, που με την παρακείμενη παιδική χαρά αποτελούν ένα πραγματικό στολίδι
στην περιοχή.
Στον χώρο πρασίνου, συνολικού εμβαδού 455 τ.μ., φυτεύτηκαν 540 μονάδες από 25 διαφορετικά είδη δένδρων, θάμνων και αναρριχώμενων φυτών, όπως κέδροι, μανόλιες, δαμασκηνιές, σφενδάμια, κ.ά. Μαζί με τον χλοοτάπητα αποτελούν μια όαση πρασίνου, αφού οι φυτεμένες επιφάνειες καλύπτουν το 55% της έκτασης, έναντι 40% που ίσχυε στην προηγούμενη κατάσταση.
Στο πάρκο διαμορφώνονται χώροι κίνησης και στάσης, με φιλοπεριβαλλοντικά υλικά, σε διαφορετικά επίπεδα λόγω υψομετρικών αποκλίσεων. Επιπλέον, οι διάδρομοι στάσης και κίνησης επιτρέπουν την κίνηση όλων των κοινωνικών ομάδων (προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ), δημιουργούνται χρήσεις άθλησης και δραστηριοτήτων, που αυξάνουν την ζωντάνια του χώρου, ενώ το στοιχείο του νερού με τους ελεύθερους, υδάτινους πίδακες ενισχύει τον φυσικό χαρακτήρα της ανάπλασης συμβάλλοντας στον δροσισμό και στο παιχνίδι.