Συζήτηση και ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2017

sinodos-korifis

Η άτυπη συμφωνία της 17ης Νοεμβρίου, μεταξύ ΕΚ και Συμβουλίου, για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2017 θα συζητηθεί την Τετάρτη από την ολομέλεια στις Βρυξέλλες και θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη. Οι διαπραγματευτές του ΕΚ διεκδίκησαν και πέτυχαν την καλύτερη υποστήριξη των άνεργων νέων, καθώς και πρόσθετους πόρους για την ενίσχυση βασικών πρωτοβουλιών στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των έργων υποδομής στις μεταφορές, της έρευνας και της κινητικότητας των φοιτητών μέσω του Erasmus+.

Το ΕΚ ψηφίζει τη συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ για την προστασία των δεδομένων

Η «συμφωνία-ομπρέλα» μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που ανταλλάσσονται για σκοπούς επιβολής του νόμου θα συζητηθεί στο ΕΚ την Τετάρτη το απόγευμα και θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη. Στόχος της είναι να διασφαλίσει υψηλά και δεσμευτικά πρότυπα προστασίας των δεδομένων που ανταλλάσσονται από την αστυνομία και τις αρχές επιβολής του νόμου.

Ο Πρόεδρος της Τυνησίας, Beji Caid Essebsi, θα απευθύνει ομιλία στο ΕΚ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τυνησίας, Beji Caid Essebsi, θα απευθύνει ομιλία στους ευρωβουλευτές την Πέμπτη στις 11πμ (ώρα Βελγίου) στην αίθουσα ολομέλειας στις Βρυξέλλες