d5398-dsc_0178-2Σας καλωσορίζουμε ως νέα Αντιπεριφερειάρχη στην Π.Ε. Πέλλας.
Η παρουσία σας μας δίνει χαρά ακόμη και ως θεσμική αντιπολίτευση καθώς ευελπιστούμε στην επίλυση σωρείας προβλημάτων που για μεγάλο χρονικό διάστημα ταλανίζουν την περιοχή μας.
Η παρουσία σας σηματοδοτεί μία νέα περίοδο για μία περιοχή έπειτα από την τελεσίδικη καταδίκη του προκατόχου σας, για την οποία έστω και ως προφήτες κακών οιωνών είχαμε ενημερώσει τους πολίτες της Πέλλας.
Προ της αναλήψεως των καθηκόντων σας οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι μπροστά σας υπάρχουν πολλά και δυσεπίλυτα αλλά όχι ανυπέρβλητα προβλήματα. Αν έχετε ουσιαστική, καθημερινή και όχι απλά τυπική και συμβατική παρουσία στην έδρα της αντιπεριφέρειας, στο Διοικητήριο της Έδεσσας δε θα είναι δύσκολη η εξεύρεση λύσεων.
Με την ουσιαστική σας ενασχόληση και μόνον υπάρχει ελπίδα για επανεκκίνηση της λειτουργίας της Π.Ε. Πέλλας και την υλοποίηση έργων, που τόση ανάγκη έχει αυτή η περιοχή.
Εδώ και τρεις εβδομάδες, η αντιπεριφέρεια Πέλλας στερείται διοίκησης με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να κινούνται σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και ανασφάλειας, γεγονός που έχει αντίκτυπο στην παραγωγή έργου και κατ’ επέκταση στους πολίτες και στην παροχή υπηρεσιών.
Αν αρκεστείτε σε μία τυπική παρουσία για την άσκηση συμβατικών υποχρεώσεων και αναγκαίων για την υπηρεσία υπογραφών, φοβούμαστε ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα από ότι είναι σήμερα.
Διότι τοποθετείστε σε μία περιοχή αποκομμένη από την Εγνατία οδό και με εξαιρετικά κακό οδικό δίκτυο. Η ίδια σας διαπιστώνετε την εγκατάλειψη, την έλλειψη φωτισμού, διαγραμμίσεων, σηματοδότησης , κοπή χόρτων.
Η περιβόητη παράκαμψη Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών δεν υλοποιήθηκε, η προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση της Π.Ε. Πέλλας με την Θεσσαλονίκη, μέσω Γιαννιτσών με επέκταση στην Αλμωπία δεν στηρίχθηκε επαρκώς και κινδυνεύει να παραπεμφθεί στις καλένδες, η γέφυρα Ριζαρίου επίσης, τα αντιπλημμυρικά έργα Αλμωπίας προϋπολογισμού 10.800.000 €, έργο που όπως γνωρίζετε έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι 31/12/2015 ως έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, πλην όμως η ημερομηνία αυτή παρήλθε ανεπιστρεπτί και η Πέλλα έμεινε με τα προβλήματά της, τα οποία τώρα πρέπει να βρει ίδιους πόρους για να αντιμετωπίσει την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων.
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι η παράταξή μας θα επιτελέσει το ρόλο της με όσο το δυνατόν δημιουργικότερο τρόπο συνεισφέροντας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, προσπαθώντας να σας αποφορτίσουμε από το βαρύ φορτίο που επωμίζεστε, με στόχο την ανάπτυξη της Πέλλας και την ωφέλεια των συμπολιτών μας.
Με πλήρη συναίσθηση της σημερινής κατάστασης σας παραθέσαμε κάποια μόνον από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε. Περιμένουμε στο εξής τις δικές σας ενέργειες.

Γιάννης Ανδρίτσος
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Πέλλας