Καλό είναι όλοι να σεβαστούν τις αποφάσεις των υπουργών της κυβέρνησης
Οι θεσμικοί παράγοντες των οργανισμών καλό είναι να είναι πιο προσεκτικοί όταν απευθύνονται στην κοινωνία, ειδικά όταν γνωρίζουν τις αποφάσεις του Αν. Υπουργού Υγείας και του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ καθώς και να σέβονται τον θεσμικό ρόλο των βουλευτών

Η πολιτική απόφαση είναι σαφής : Έρχονται αξονικοί τομογράφοι και στα δύο νοσοκομεία της Πέλλας. Ο αξονικός από τα αδιάθετα ποσά του Υπουργείου Υγείας θα εγκατασταθεί στην Έδεσσα.
Το νοσοκομείο Γιαννιτσών θα προμηθευτεί αξονικό από το διασυνοριακό πρόγραμμα ΙΝΤΕRREG.
Η ανάγκη να μην χαθεί το ποσόν των 350.000,00 € ( που αν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέχρι 31/12/2016 θα επιστραφεί στο Υπουργείο Οικονομικών) επέβαλε να ληφθεί απόφαση από το ΔΣ του Νοσοκομείου Πέλλας για να αναληφθεί το ποσόν από το Νοσοκομείο Πέλλας σε έναν από τους λογαριασμούς του. Αμέσως μετά με ορθή επανάληψη της έγκρισης του Υπουργού θα μεταφερθεί στον λογαριασμό του Νοσοκομείου Έδεσσας.
Το INTERREG θα συνεχιστεί για την προμήθεια αξονικού από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στο οποίο είναι βέβαιο ότι θα εγκατασταθεί ταχύτερα ο αξονικός λόγω του ότι διαθέτει εγκαταστάσεις και εξειδικευμένο προσωπικό. Η έγκριση του INTERREG αναμένεται ως το τέλος Ιανουαρίου 2017.
Η όποια άκομψη προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας και των Υπουργικών αποφάσεων καθώς και των αποφάσεων της 3ης ΥΠΕ μόνο εκθέτει τους εμπνευστές της που δημιουργούν χωρίς λόγο κλίμα ανησυχίας μόνο και μόνο γιατί δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις των υπουργών της κυβέρνησης μας για την ορθολογική κατανομή των πόρων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύει την πολιτική βούληση της να ενισχύσει σημαντικά την δημόσια υγεία στην Πέλλα μακριά από τις λογικές εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων που ακολουθούσαν πιστά οι κυβερνήσεις του παρελθόντος.

Με απόφαση Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη η κατανομή έχει ως εξής:
Ο αξονικός από τα απολογιστικά του Υπουργείου Υγείας να εγκατασταθεί στο νοσοκομείο Έδεσσας
Ο αξονικός από το πρόγραμμα INTERREG στα Γιαννιτσά. Ή έγκριση του INTERREG θα γίνει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2017
Τα όποια γραφειοκρατικά θέματα για την υλοποίηση της απόφασης θα αντιμετωπιστούν
Η δημιουργία κλίματος ανησυχίας και αντιπαράθεσης Έδεσσας- Γιαννιτσών είναι χωρίς αντικείμενο αφού και στα δύο νοσοκομεία θα τοποθετηθούν αξονικοί τομογράφοι εντός του 2017 και ειδικά όταν μέχρι τώρα δεν υπήρχε κανείς αξονικός τομογράφος στο δημόσιο σύστημα στην Πέλλα
Η κυβέρνηση με την απόφαση για προμήθεια των δύο αξονικών τομογράφων αποδεικνύει έμπρακτα την πολιτική της βούληση για την αποφασιστική ενίσχυση της Υγείας στην Πέλλα. Ξεκίνησε και η μετεγκατάσταση της μονάδας του τεχνητού νεφρού.
15 μόνιμοι γιατροί θα προσληφθούν αμέσως μετά τον αναμενόμενο άμεσα ορισμό διοικητή του νοσοκομείου. Ακόμη δεκάδες νοσηλευτές 12μηνης εργασίας θα έλθουν στο νοσοκομείο της Πέλλας