Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ παραλαμβάνοντας πλήρη διάλυση στην δημόσια υγεία στην Πέλλα ( 5 χρόνια χωρίς καμιά πρόσληψη γιατρού, νοσηλευτή ή διοικητικού, με υποτετραπλασιασμό του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου Πέλλας, με παντελή έλλειψη αξονικών τομογράφων, με μονάδα τεχνητού νεφρού σε τρικοκοσμικές συνθήκες στο υπόγειο, με μεγάλες ελλείψεις υλικών κ.α.) κατάφερε στα δύο αυτά χρόνια να κρατήσει ζωντανά τα νοσοκομεία της Πέλλας εξασφαλίζοντας επικουρικούς γιατρούς, βελτίωση της τροφοδοσίας τους, αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων με εφημερίες και άλλα.
Μετά την σταθεροποίηση η κυβέρνηση ξεκίνησε την ενίσχυση των δύο νοσοκομείων ( Έδεσσας και Γιαννιτσών) με σημαντικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Συγκεκριμένα εξασφαλίστηκε η έγκριση ενός αξονικού τομογράφου με απόφαση του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη από τα αδιάθετα του Υπουργείου Υγείας και η προώθηση της έγκρισης ενός ακόμη αξονικού τομογράφου μέσω του διασυνοριακού προγράμματος ΙΝΤΕRREG Ελλάδα – FYROM. Ξεκίνησε ακόμη η κατασκευή της μετεγκατάστασης του τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Έδεσσας με κόστος υποτετραπλάσιο του κόστους που προϋπολόγιζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Με δεδομένο ότι ο αξονικός τομογράφος μέσω του ΙΝΤΕRREG είχε προωθηθεί από τον Απρίλιο 2016 δίνοντας προτεραιότητα στο νοσοκομείο Γιαννιτσών (έχει ολοκληρωθεί θετικά η πρώτη φάση αξιολόγησης και αναμένεται η τελική αξιολόγηση προς το τέλος Ιανουαρίου 2017 σε μια πρόταση που περιλαμβάνει και τα συστήματα οξυγόνου των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών) ο δεύτερος αξονικός από τα αδιάθετα του Υπουργείου Υγείας κατευθύνεται στην Έδεσσα. Αυτό επιβάλει η ορθολογιστική διαχείριση πόρων.
Το Δελτίο Τύπου από το Νοσοκομείο της 28.12.2016 με υπογραφή του Αν. Διοικητή Αλ.Βουρδισλή ήταν ατυχές και αντίθετo με την πολιτική απόφαση του Αν. Υπουργού και του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ.
Το γεγονός αυτό, όμως, δεν δίνει σε καμιά περίπτωση το δικαίωμα στους θιασώτες της διαπλοκής και της διάλυσης της δημόσιας υγείας, αυτούς που επί των ημερών τους δεν υπήρξε ποτέ αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Έδεσσας και από το 2013 άφησαν χαλασμένο τον αξονικό τομογράφο στο νοσοκομείο Γιαννιτσών ( με αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων λόγω της αδυναμίας του δημόσιου συστήματος), αυτούς που για τους ίδιους λόγους άφησαν την μονάδα του τεχνητού νεφρού σε τριτοκοσμική κατάσταση να προσπαθούν να γίνουν και τιμητές από πάνω και να τολμούν να αρθρώνουν και άναρθρες κραυγές που ξεπερνούν ακόμη και τις κραυγές των πιο ακραίων της παράταξης τους.
Ας βάλουν την ουρά στα σκέλια και ας σιωπήσουν, και σε αυτή την περίπτωση κύριοι της ΝοΔΕ Πέλλας η σιωπή είναι χρυσός. Φανταζόμαστε την αντίδραση σας σε λίγο διάστημα που θα έχει γίνει πράξη η προμήθεια των αξονικών, η πρόσληψη 15 μονίμων γιατρών που έχει προκηρυχθεί και τριάντα περίπου νοσηλευτών 12μηνης διάρκειας.
Η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει το δημόσιο σύστημα όσες κραυγές και να βγάλουν τα φερέφωνα της διαπλοκής και την διάλυσης.