Παράδοση και αθλητισμός στην Έδεσσα, στην Καρατάσου 6 μεταξύ questa και Κάβας Γιώργου Μπάρτσα. Τα δύο αυτά στοιχεία συνδυάζει επιτυχώς η Σχολή Καράτε όπου δάσκαλος Πολεμικών Τεχνών και ιδιοκτήτης είναι ο Γιώργος Παπασυμεών, προάγοντας την σε μια από την πιο επιτυχημένη και πολυμελή σχολή πολεμικών τεχνών στο ΚΑΡΑΤΕ στην Έδεσσα.

Στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου εξασκούνται καθημερινά αθλητές του καράτε όλων των ηλικιών από 5( ετών έως και 60 +.

Το karate στο οποίο ειδικεύεται η σχολή, περιλαμβάνει παραδοσιακό καράτε αλλά φυσικά και αγωνιστικό.

Τη Σχολή Καράτε την επισκεφτήκαμε στις εορτές των Χριστουγέννων και σε ένα μικρό διάλειμμα βρήκαμε τον Γιώργο Παπασυμεών ελεύθερο και του κάναμε μερικές ερωτήσεις για να μάθουμε μερικά πράγματα. Καταρχήν ΚΑΡΑΤΕ σημαίνει = άδειο χέρι, είναι αυτοάμυνα δηλαδή χωρίς όπλο. Καράτε είναι τρόπος ζωής. Τα “όπλα” των πολεμικών τεχνών είναι η προέκταση του χεριού όπως μας εξηγεί ο Γιώργος. Ας μην ξεχνάμε ότι το καράτε μπήκε και στην Ολυμπιάδα. Ακούγαμε τους μαθητές να αναφωνούν με πάθος λέξεις όπως ΟΣ και ΑΒΑΟ, ΟΣ = είναι ο επίσημος χαιρετισμός ενώ ΑΒΑΟ σημαίνει σεβασμός.
Η σχολή έχει αναπτύξει τμήματα για όσους επιθυμούν να εντρυφήσουν στο παραδοσιακό καράτε, στη φιλοσοφία και στην ανάλυση της πολεμικής τέχνης αλλά και σε όσους θέλουν να προχωρήσουν και σε αγωνιστικό επίπεδο και στον πρωταθλητισμό. Η πειθαρχία στη συμπεριφορά, η υπομονετικότητα και η αυτοσυγκράτηση είναι το κέρδος από το ΚΑΡΑΤΕ. Όπως μας αποκάλυψε ο Δάσκαλος των Πολεμικών Τεχνών Γιώργος Παπασυμεών και ο ίδιος άρχισε από μικρή ηλικία να γνωρίζει τον κόσμο των Πολεμικών Τεχνών από τους Δάσκαλους – Δασκάλου και Κυριακίδη Ελευθέριο.

Εμείς κάτσαμε σε όλη την προπόνηση και φυσικά δεν κάτσαμε με “άδεια” χέρια. Με όπλο την κάμερα καταγράψαμε μερικές στιγμές από την προπόνηση με την άδεια της σχολής και τις μοιραζόμαστε μαζί σας παρακάτω