Αλάτι και ζεστά ρούχα στους άστεγους της Θεσσαλονίκης διένειμε και θα συνεχίσει να διανέμει όλο το επόμενο διάστημα του παγετού ο Τομέας Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Συντονιστής του Τομέα Χάρης Αηδονόπουλος και υπάλληλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συγκέντρωσαν 600 κιλά αλάτι και 50 κιλά ειδών χειμερινού ιματισμού και τα μοιράζουν στα σημεία συγκέντρωσης των αστέγων στην πόλη, ώστε να συνδράμουν το έργο αρωγής και αλληλεγγύης των φορέων, της Εκκλησίας και των προνοιακών ιδρυμάτων.

Ήδη ρίχτηκε αλάτι σε όλες τις δομές που χρησιμοποιούν οι άστεγοι της πόλης για σίτιση και παροχή βοήθειας, αλλά και σε σημεία παραμονής τους ειδικά τη νύχτα. Επίσης, μοιράστηκαν ζεστά ρούχα σε άστεγους, ενώ υπάλληλοι της Περιφέρειας καθημερινά διέρχονται από σημεία συγκέντρωσης αστέγων, ώστε να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες ολικού παγετού, που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για να δώσουν οδηγίες αυτοπροστασίας ή να μεταφέρουν συμπολίτες μας σε θερμαινόμενους χώρους και σε νοσηλευτικά ιδρύματα, όποτε απαιτείται.