«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις δηλώσεις που είχατε κάνει πριν περίπου ένα χρόνο κατά την επίσκεψή σας στα Σκόπια. Ένα κράτος που προσπαθεί πολλά χρόνια τώρα να οικειοποιηθεί την Ελληνική Ιστορία, τα ελληνικά ονόματα, τα ελληνικά σύμβολα.

Η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας όταν από έλλειψη δόλου παραποιείται απαιτεί πολιτική γενναιότητα. Πολιτικό θάρρος.

Ιστορική Αλήθεια πρώτη: Το 490 π.Χ ο Αθηναίος στρατηγός Μιλτιάδης. και 10.000 Αθηναίοι πολεμιστές σταμάτησαν την πρώτη εισβολή των Περσών (σημερινών Ιρανών) υπό τον βασιλέα Δαρείο στη Μάχη του Μαραθώνα.

Ιστορική Αλήθεια δεύτερη: Το 480 π.Χ., δέκα χρόνια μετά, ο Θεμιστοκλής με τον Αθηναικό στόλο στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας νίκησαν τους Πέρσες υπό τον βασιλέα Ξέρξη.

Ιστορική Αλήθεια τρίτη: Η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά των Περσών ξεκίνησε το 334 π.Χ.

Ιστορική Αλήθεια τέταρτη: Ο Μιλτιάδης, ο Θεμιστοκλής, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνες. Με κοινή γλώσσα και κοινή Ιστορία.

Ιστορική Αλήθεια πέμπτη: Τα Σλαβικά φύλλα μετανάστευσαν νότια στα βαλκανικά εδάφη και το Βυζάντιο τον 6 μ.Χ. αιώνα οπότε και εγκαταστάθηκαν.

Ιστορική Αλήθεια έκτη: Τα σλαβικά φύλλα, άρα και οι σημερινοί κάτοικοι των Σκοπίων ουδεμία σχέση ιστορικά, γλωσσικά ή εθνολογικά έχουν με τον Μεγάλο Αλέξανδρο, τον βασιλιά Φίλιππο και την Ελληνική ιστορία.

Ιστορική Αλήθεια έβδομη: Το 1/3 περίπου του σημερινού κράτους των Σκοπίων είναι μέρος της παλιάς Μακεδονίας. Αυτό, όμως, δεν καθιστά τους κατοίκους των Σκοπίων, Μακεδόνες και ούτε ασφαλώς κληρονόμους και συνεχιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζοντας την ευαισθησία της Ελλάδας στο συγκεκριμένο θέμα, θα προχωρήσετε στην ιστορική αποκατάσταση με την πολιτική γενναιότητα που σας διακρίνει.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης»