Στην κατανομή του ειδικού τέλους 1,7% επί της τιμής πώλησης της ενέργειας των υδροηλεκτρικών υπέρ ΟΤΑ προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας, για ποσά που αφορούν στο έτος 2015, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και το 2016.

Συγκεκριμένα, το ποσό των 108.738 ευρώ θα κατανεμηθεί κατά 80% στις Τοπικές Κοινότητες Γαρεφείου, Δωροθέας, Όρμας, Σαρακηνών, Προμάχων, Λυκοστόμου, Βορεινού, Νότιας και Φούστανης στις οποίες υπάρχουν υδροηλεκτρικά και το υπόλοιπο 20% σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Αλμωπίας.

Πιο αναλυτικά, η κατανομή του 2015 έχει ως εξής:

Δήμος Αλμωπίας: 21.747 ευρώ

Γαρέφι: 17.537 ευρώ

Δωροθέα: 253 ευρώ

Όρμα: 6.791 ευρώ

Σαρακηνοί: 1.611 ευρώ

Πρόμαχοι: 5.711 ευρώ

Λυκόστομο: 1.997 ευρώ

Βορεινό: 36.578 ευρώ

Νότια: 4.177 ευρώ

Φούστανη: 12.331 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ: 108.738 ΕΥΡΩ

Το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιώργο Τσιμτσιρίδη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων κ. Χρήστο Γεωργίου, πραγματοποίησαν σύσκεψη με τους Προέδρους Τ.Κ. Σαρακηνών – Κορυφής κ. Χρήστο Παππά, Όρμας Χρήστο Μήνου, Βορεινού – Νεοχωρίου – Πευκωτού κ. Βασίλη Ματζηρίδη και Γαρεφείου κ. Γιώργο Μάρκου. Εκεί έγινε ένας επικοδομητικός διάλογος σχετικά με την παραπάνω κατανομή, ενώ ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα συνομιλήσει και με τους υπόλοιπους Προέδρους και θα επισκεφθεί σύντομα τα χωριά για να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και να υλοποιηθούν έργα αναγκαία, αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας θα γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού και θα δημιουργηθεί κωδικός που θα αφορά αποκλειστικά τα συγκεκριμένα έσοδα.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τον συνεργάτη μου Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιμτσιρίδη, ο οποίος εργάστηκε με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα για την κατανομή αυτών των χρημάτων. Η Δημοτική μας Αρχή τηρώντας τη νομιμότητα, προχωρά για πρώτη φορά στην παραπάνω κατανομή, καθώς από το 2010 μέχρι και το 2014 δεν έγινε κάτι αντίστοιχο. Αυτή η ανταποδοτικότητα προκύπτει από τη σχετική νομοθεσία, την οποία οφείλουμε όλοι να τηρούμε. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά με τον χειρότερο τρόπο, ότι κατά την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο υπήρξαν σημαντικές παραλήψεις. Αυτόν τον χαμένο χρόνο τον αναπληρώνουμε εμείς, με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Ήδη πραγματοποίησα σύσκεψη με τους Προέδρους και το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεργαστούμε με τα Τοπικά Συμβούλια για να αξιολογήσουμε τις προτάσεις τους και να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις με γνώμονα το κοινό συμφέρον».