Τη δημιουργία μουσείου στο κτίριο που παλαιότερα στέγαζε το σχολείο της Χρυσής, έχει δρομολογήσει ο Δήμος Αλμωπίας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γι’ αυτό το λόγο, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμο Σωτηριάδη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων κ. Χρήστο Γεωργίου επισκέφθηκαν τον συγκεκριμένο χώρο. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Ιασωνίδης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο χώρος βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, ωστόσο είναι απαραίτητο να καθαριστεί και να γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευής, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να εξοπλιστεί.


Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία ενός θεματικού μουσείου, που θα σχετίζεται με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και την ιστορία και λαογραφία της Μικράς Ασίας σε συνεργασία και με τον Σύλλογο που δραστηριοποιείται στο χωριό και άλλων τοπικών Συλλόγων. Φυσικά, αυτές είναι μόνο κάποιες από τις σκέψεις που υπάρχουν και είναι βέβαιο ότι στην πορεία θα υπάρξουν κι άλλες ανάλογες ιδέες σε συνεργασία πάντα με την τοπική κοινωνία και τους φορείς του χωριού.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Στόχος μας είναι να δώσουμε στον επισκέπτη της Αλμωπίας περισσότερες επιλογές κατά τη διαμονή του. Η Χρυσή μπορεί να παρέχει πολλές δυνατότητες στον τομέα του τουρισμού, καθώς έχει και το φημισμένο Κάστρο που χρονολογείται στην εποχή του Βυζαντίου και για το οποίο έχει γίνει μελέτη ανάδειξης και αποκατάστασης αξίας 83.000 ευρώ από πρόγραμμα interreg. Στα πλαίσια λοιπόν της ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης, θα οργανώσουμε ένα μουσείο σε αυτόν τον υπέροχο χώρο ο οποίος αν αξιοποιηθεί σωστά θα αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για τον τόπο μας. Το επόμενο διάστημα θα δρομολογήσουμε τις εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμού, ώστε να προχωρήσει αυτή η ιδέα, την οποία θα υλοποιήσουμε με τη βοήθεια των φορέων και όλων των κατοίκων του χωριού».