Εργασίες ηλεκτροφωτισμού θα υλοποιηθούν στη βόρεια παραποτάμια έκταση της Τ.Κ. Φούστανης, με σκοπό την φωταγώγηση του συγκεκριμένου χώρου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος τηρώντας την δέσμευσή του κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο χωριό πριν λίγους μήνες, προχωρά σε αυτή την παρέμβαση η οποία είναι απαίτηση της τοπικής κοινωνίας εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια ανταπόκριση.

Οι εργασίες που θα γίνουν θα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση 8 ιστών ηλεκτροφωτισμού ύψους 3 μέτρων με φωτιστικά σώματα οροφής από αλουμίνιο με ηλεκτρονικό λαμπτήρα – LED (Ε27 – 30W) και 8 προβολείς με LED (50W). Όλες οι ανωτέρω εργασίες και κατασκευές θα γίνουν σύμφωνα με τα σχέδια και τις υποδείξεις του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν σαν κύριο σκοπό την βελτίωση της αισθητικής και της λειτουργικότητας της περιοχής καθώς και την ασφάλεια στους πεζούς κατά τις μετακινήσεις τους.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου είναι 11.995,45 ευρώ (με το Φ.Π.Α.).

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Όταν επισκέφθηκα τη Φούστανη, οι κάτοικοι του χωριού μου εξέφρασαν το μεγάλο τους παράπονο. Μου εξήγησαν ότι εδώ και πολλά χρόνια το κεντρικό τμήμα του χωριού είναι βυθισμένο στο σκοτάδι. Άμεσα ως Δημοτική Αρχή προγραμματίσαμε την υλοποίηση αυτής της παρέμβασης, που περιλαμβάνει τον ηλεκτροφωτισμό και τη γενικότερη ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό το οποίο αξίζει την προσοχή μας».