Με εκτός έδρας νίκη συνέχισε για το νέο έτος τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το παιδικό τμήμα basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών την Κυριακή 22/1/2017, στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας , τον ΓΑΣ Αλεξάνδρειας , με σκορ 35-55.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Μέγας επέβαλε από νωρίς τον ρυθμό του και πήρε μία διαφορά της τάξης των δεκαπέντε (15) πόντων μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο. Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο καθώς ο Μέγας αύξανε συνεχώς την διαφορά με αποτέλεσμα η διαφορά στο ημίχρονο να είναι στους εικοσιπέντε (25) πόντους. Στην επανάληψη ο ΓΑΣ Αλεξάνδρειας κατάφερε να ισορροπήσει λίγο την κατάσταση παίζοντας καλύτερη άμυνα χωρίς όμως να μπορέσει να πλησιάσει αρκετά στο σκορ. Έτσι το ματς έληξε με νικητή τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών με σκορ 35-55.
Σε δήλωσή του μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Χαράλαμπος Χαριτίδης τόνισε :

«Καταρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίχτες μου για την νίκη και την εμφάνιση που κάνανε. Η ίδια ομάδα μας δυσκόλεψε πάρα πολύ στην πρώτη φάση όμως αυτή την φορά τα παιδιά παίξανε με πάθος, κυρίως στην άμυνα, και έτσι καταφέραμε να πάρουμε την νίκη με σχετική ευκολία. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχει συνεχής βελτίωση και αυτό φαίνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Προσπαθούμε να προσθέσουμε καινούρια πράγματα επιθετικά και να τα προσαρμόσουμε στο τρόπο παιχνιδιού μας. Είμαστε καλύτεροι αμυντικά αλλά ακόμη θέλουμε πολύ δουλειά. Τέλος θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα για την προσπάθεια που κάνουνε και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα».

Τα δεκάλεπτα: 04–19, 06–16, 17–16, 08–04.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών:
(Προπονητής: Χ. Χαριτίδης): Μπαντιμαρούδης Δ. 7π., Μπαντιμαρούδης Θ. 6π., Κουβρούκης Γ. 1π., Στόιτσης Κ. 32π., Καραπάνος Ν., Βασιλειάδης Δ., Μανωλέμης Α., Μπατζάκης Γ. 7π., Καραλής Α. 2π., Σωτηρίου Ν., Πασσαλής Γ.

ΓΑΣ Αλεξάνδρεια: (Προπονητής :Θ. Τσοπουρίδης): Νοτόπουλος Γ., Πουαρίδης Ι. 2π., Γιοβανόπουλος Φ., Εξαρχόπουλος Χ. 9π., Σωτηράκης Γ. 11π., Μουλγκέτσι Α., Τερζίδης Χ. 3π., Μουλγκέτσι Ο. 1π., Πουαρίδης Φ. 1π., Τσοπουρίδης Χ., Πιπιλιαρίδης Χ., Γκλεζάκος Κ. 8π.