Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει δυναμικά και στη φετινή 10η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία ZOOTECHNIA 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 έως και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ – HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα βρίσκεται στο περίπτερο 8 stand 39, με εκθετήριο χώρο 24 τ.μ. Η συμμετοχή της έχει στόχο να προβληθεί ο κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός κλάδος της Κεντρικής Μακεδονίας και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για εμπορικές επαφές και συναλλαγές και για δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο.
Η ZOOTECHNIA έχει καθιερωθεί ως η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση του κτηνοτροφικού και πτηνοτροφικού κλάδου στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Διοργανώνεται από τη ΔΕΘ – HELEXPO υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης) και έχει κυρίως επαγγελματικό χαρακτήρα στοχεύοντας στη σύζευξη των ανθρώπων του κλάδου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσω μιας ευρείας γκάμας εκθεμάτων ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων και μέσω συνεδρίων και ημερίδων, που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ενημέρωσης όπως η παρουσίαση αυτόχθονων ελληνικών φυλών ζώων, κατοικίδιων, αλόγων κλπ. Παράλληλα, σε μια εποχή που η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας κρίνεται αναγκαία, ιδιαιτέρως σε διεθνές επίπεδο, η ZOOTECHNIA ευνοεί τις διεθνείς εμπορικές επαφές. Με διεθνείς και εγχώριες συμμετοχές, αποτελεί πόλο έλξης κτηνοτρόφων και πτηνοτρόφων, επιχειρήσεων, αλλά και φορέων του κλάδου από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και πολλές άλλες χώρες. Νέες ιδέες, νέες τεχνολογίες και νέοι άνθρωποι με ενδιαφέρον για τον τομέα τους, συναντιούνται και δημιουργούν το ιδανικό μίγμα της «επαγγελματικής ευκαιρίας».
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στοχευμένες παράλληλες εκδηλώσεις για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία αλλά και ημερίδες με ενδιαφέροντα αντικείμενα, με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών από τους δύο κλάδους.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιούνται ενημερώσεις από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, σχετικά με τα νέα Υπομέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 και κυρίως τα νέα δεδομένα αναφορικά με τη στήριξη για την εγκατάσταση νέων γεωργών και τη στήριξη για τις επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και τις επενδύσεις στη μεταποίηση, την εμπορία και την ανάπτυξη των γεωργικών προϊόντων.
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι:
-Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή 10:00’-19:00’
-Σάββατο 10:00’-20:00’.