Τους Προμάχους επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος. Μαζί του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων κ. Χρήστος Γεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Εξαπλατάνου κ. Γιώργος Γούδης και ο Ειδικός Συνεργάτης κ. Πολυχρόνης Μπελιοβάνης. Ο σκοπός της επίσκεψης είχε να κάνει με τις σχολικές μονάδες του χωριού.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Παιδικό Σταθμό, όπου μετά και την τελευταία κακοκαιρία έχουν δημιουργηθεί κάποια ζητήματα στις τουαλέτες, τα οποία θα αποκατασταθούν το επόμενο διάστημα με την αντικατάσταση σε κάποιες βρύσες και την επισκευή θερμαντικών σωμάτων που υπέστησαν σοβαρές βλάβες. Παρόλαυτά, η λειτουργία του σχολείου δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους παρεμβάσεις για την συντήρηση του κτηρίου.


Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο Προμάχων, το οποίο στεγάζεται σε ένα παλαιό κτήριο που αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα κυρίως με την υγρασία, μιας και δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές αλλά και λόγω της παλαιότητάς του. Ήδη, η Δημοτική Αρχή επεξεργάζεται κάποιες λύσεις για να έχουν τα παιδιά έναν καλύτερο και πιο φιλικό χώρο. Κατά τα άλλα, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τον Δήμο Αλμωπίας σε συνεργασία με το προσωπικό του Νηπιαγωγείου, ώστε να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα άμεσα και αποτελεσματικά. Παράλληλα, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να υλοποιηθεί έργο συντήρησης της περίφραξης του σχολείου, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί η συντήρηση και ο ελαιοχρωματισμός του κτηρίου μαζί με το κτήριο του Δημοτικού Σχολείου μέσα από τη ΣΑΤΑ σχολικών, συνολικού κόστους 13.529,50 ευρώ.

Αργότερα, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν το συγκρότημα που φιλοξενεί το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Προμάχων. Δύο κτήρια που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και είναι ιδιαίτερα προσεγμένα, με χώρους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Ήδη, ο Δήμαρχος έχε δεσμευτεί και προγραμματίσει κάποιες παρεμβάσεις σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και τους Προέδρους κ. Χρήστο Γεωργίου και κ. Δημήτρη Βέσκο αντίστοιχα, όπως είναι αυτή της αντικατάστασης υδρορροών στο Γυμνάσιο και η συντήρηση και ο ελαιοχρωματισμός του Δημοτικού Σχολείου.