Με το Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017. Ο Πρόεδρος κ. Πέτρος Πριβαρτιτσάνης ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο ότι η Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας είναι στη διάθεση του Δήμου για κάθε πιθανή συνεργασία με στόχο τη βελτίωση του παρεχόμενου έργου των εκπαιδευτικών. Επίσης, του μετέφερε την πάγια θέση της Α’ ΕΛΜΕ ότι είναι αντίθετη σε ενδεχόμενες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Τέλος, συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της περιοχής.
Από τη μεριά του ο κ. Μπίνος ενημέρωσε την Α’ ΕΛΜΕ για τις παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν στη διάρκεια της κακοκαιρίας. Δήλωσε ότι είναι δίπλα στο κλάδο των εκπαιδευτικών με σκοπό να αντιμετωπίζονται από κοινού τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.
Στη συνάντηση ήταν παρών από πλευράς Δήμου Αλμωπίας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης, ενώ από την Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας παραβρέθηκαν η Αντιπρόεδρος κυρία Δέσποινα Σεμερτζίδου, ο Οργανωτική Γραμματέας κυρία Παναγιώτα Τουλάκη και το μέλος κυρία Χρύσα Παπαντωνίου.