Με το καθιερωμένο αποκριάτικο πάρτυ υποδέχτηκε και φέτος την Αποκριά το Θεατρικό Εργαστήρι, την Κυριακή 19 Φλεβάρη 2017, πλημμυρίζοντας το εντευκτήριο του συλλόγου από μικρούς μασκαράδες. Χορός, τραγούδια, γέλια, σερπαντίνες και παιχνίδια συνέθεσαν το σκηνικό της εκδήλωσης. Στο τέλος διεξήχθη διαγωνισμός, όπου τα ίδια τα παιδιά ψήφισαν και βράβευσαν την καλύτερη αμφίεση. Το δώρο του νικητή, ήταν το βιβλίο «Ο μικρός πρίγκιπας» του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

Οι ομάδες του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού ετοιμάζονται, οργανώνονται με κέφι, μεράκι και πολύ πολύ τρέλα. Με σύνθημα το «Εδεσσαϊκό Καρναβάλι μαζί σου και πάλι», το Εδεσσαϊκό Θέατρο θα συμμετέχει στην αποκριάτικη παρέλαση της 25ης Φλεβάρη, με θέμα εμπνευσμένο από τη γοητευτική και παράλληλα ανατρεπτική ενδυματολογικά εποχή της δεκαετίας του’20. Η στιλιστική άποψη δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, γι’ αυτό όσοι ενδιαφέρονται να επανδρώσουν το πλήρωμα, μπορούν να πάρουν ιδέες από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ και να έρθουν στην παρέα του Εδεσσαϊκού Θεάτρου.
Η εκκίνηση της παρέλασης θα γίνει από την πλατεία Δημαρχείου στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, όπου θα βρίσκεται το άρμα του Εδεσσαϊκού Θεάτρου.

«ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΛΑΜΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ»

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πλούσια πολιτιστική παράδοση, τόσο πλούσια που, αν κάποιος κατασκεύαζε έναν χάρτη αποτυπώνοντας πάνω του με διαφορετικά χρώματα τα διάφορα ήθη και έθιμα κάθε περιοχής, θα αντίκριζε μπροστά του ένα εξαίσιο, πολύχρωμο ψηφιδωτό. Στο ψηφιδωτό αυτό η περιοχή μας έχει να παρουσιάσει τα δικά της χρώματα με μια πληθώρα εθίμων που κληροδοτεί η μια γενιά στην άλλη μέχρι και σήμερα. Τα έθιμα αυτά λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, γιορτές και περιστάσεις.
Ένα από αυτά είναι και το έθιμο της Λάμκας και της Συγχώρεσης τα οποία γιορτάζονται κάθε χρόνο την Κυριακή της Τυρινής, όπου όλη η οικογένεια συγκεντρώνονταν στο σπίτι του πρεσβύτερου της οικογένειας, αντάλλασσαν ευχές ενόψει της Σαρακοστής και ζητούσαν συγχώρεση για τα μικρά ή μεγάλα τους λάθη. Στην συνέχεια ο παππούς έδενε σ’ ένα καλάμι μία κλωστή από την οποία κρεμούσε ένα βρασμένο αυγό και το κουνούσε. Τα παιδιά προσπαθούσαν να πιάσουν με το στόμα το αυγό και όποιο το κατόρθωνε κέρδιζε το χειροκρότημα όλων ενώ έπαιρνε κι ένα συμβολικό δώρο σαν επιβράβευση.

Την Κυριακή 26 Φλεβάρη 2017 και ώρα 6μμ στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Έδεσσας «Φόρης Γεντζής», καλείστε να παρακολουθήσετε την αναβίωση του εθίμου. Την αναπαράσταση θα ερμηνεύσουν ερασιτέχνες ηθοποιοί του Εδεσσαϊκού Θεάτρου σε συνεργασία με τον Φ.Σ.Ε. Μ.Αλέξανδρος.