Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική συνάντηση με θέμα «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑΣ ΕΛΑΙΩΝΩΝ» με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Δενδροκομίας του ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κο Ρούμπο Αθανάσιο, την οποία συνδιοργάνωσε η «Καμαράκη Άννα & ΣΙΑ» Ε.Ε. με την ΔΑΟΚ Π.Ε. Πέλλας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην Έδεσσα.


Για την εταιρία «Καμαράκη Άννα & ΣΙΑ» Ε.Ε προλόγισαν οι Καμαράκης Ευάγγελος και Ίνδος Δημήτριος και στην συνέχεια για λογαριασμό της ΔΑΟΚ Π.Ε. Πέλλας ο Γεωπόνος Καραβίτης Σταύρος παρουσίασε στοιχεία για την καλλιέργεια της ελιάς στην Πέλλα, την λειτουργία του Ελαιοκομικού μητρώου καθώς και την νομοθεσία που διέπει την Ελιά και το Ελαιόλαδο. Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κεντρικός ομιλητής Κος Ρούμπος Αθανάσιος Καθηγητής Δενδροκομίας, ο οποίος πραγματικά μάγεψε το ακροατήριο με την άψογη τεχνική και θεωρητική του κατάρτιση και την εμπεριστατωμένη παρουσίαση του στην «Διαχείριση προβλημάτων εγκατάστασης και καρποφορίας ελαιώνων», δείχνοντας ότι είναι από τους λίγους στην χώρα που γνωρίζουν τόσο καλά την καλλιέργεια της ελιάς. Στο τέλος το ακροατήριο που στην πλειοψηφία του αποτελούνταν από ελαιοκαλλιεργητές, βομβάρδισε στην κυριολεξία τον Κο Ρούμπο με ερωτήσεις για την διαχείριση των ελαιώνων, στις οποίες πρόθημα απάντησε έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες.
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Κο Ρούμπο Αθανάσιο για την εξαιρετική του παρουσίαση και την μεταφορά πολύτιμων γνώσεων στους παραγωγούς της περιοχής μας.

ΔΑΟΚ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ