Την καθιερωμένη ετήσια δεξίωση κοπής βασιλόπιτας πραγματοποίησε το Εδεσσαϊκό Θέατρο το προηγούμενο Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στο Δημοτικό κέντρο «Καταρράκτες». Μέλη και φίλοι του συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ανταλλάσσοντας ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά ενώ ως είθισται, έγινε ο Διοικητικός απολογισμός της απερχόμενης χρονιάς καθώς και παρουσίαση του πλάνου δράσης του 2017.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επικείμενες συνεργασίες του Εδεσσαϊκού Θεάτρου με το Ωδείο Δήμου Έδεσσας και το σύλλογο Ηπειρωτών Έδεσσας «Απειρωτάν», ενώ μεταξύ άλλων κοινοποιήθηκαν οι δρομολογημένες παραγωγές από την Παιδική και Κεντρική Σκηνή. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν αποσπάσματα από τον «Βαφτιστικό» και το «Δον κιχώτη» καθώς και δρώμενο από το Θεατρικό Εργαστήρι που επιμελήθηκε η Θεατρολόγος Ηρώ Γεωργίου, ενώ ανακοινώθηκε επίσημα η συμμετοχή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου στο Εδεσσαϊκό Καρναβάλι καθώς και η πρόθεση συμμετοχής στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κορίνθου με εκπροσώπηση από τη Νεανική Σκηνή.Μετά το πέρας της παρουσίασης, οι καλεσμένοι διασκέδασαν παρέα με την εκπληκτική ερμηνεύτρια Μαρία Φωτίου και το μοναδικό Φοίβο Φίλκα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Έδεσσας κος Δημήτρης Γιάννου ενώ μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο Δοικητής της ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Στρατηγός Δημήτρης Γλυμής, ο Διοικητής της Π.Υ. Έδεσσας Γιώτης Ζώης, ο Βουλευτής Πέλλας Καρασμάνης Γιώργος, ο Πολιτευτής Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φίλιππος Γκιούρος, ο Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Δίου, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. Νατάσα Ιατρίδου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαρούλα Βλάχου-Κατσάρα, Αντώνης Ρυσάφης και Βασίλης Δημητριάδης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Δήμου Έδεσσας Μιλτιάδης Κασσάρας, ο Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» Πέτρος Κριαρίδης, ο Πρόεδρος του συλλόγου Βιβλιόφιλων Δημήτρης Ευαγγελίδης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης και σύσσωμα τα μέλη της χορωδίας του Ωδείου Δήμου Έδεσσας.

Η Διοίκηση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου ανανέωσε την υπόσχεση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο σύλλογος να συνεχίσει τη δυναμική και δημιουργική του πορεία, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη των στόχων της για το 2016, και τόνισε τη σημαντικότητα της συνέχισης στήριξης όλων-κοινού και Αρχών του τόπου- ώστε το 2017 να είναι επίσης μια χρονιά που από κοινού θα συνεργαστούν και θα πορευτούν συμβάλλοντας στην Πολιτιστική ανάπτυξη της Έδεσσας.