Το Εδεσσαϊκό Καρναβάλι έχει μετεξελιχθεί σε έναν εξαιρετικά πετυχημένο θεσμό που δίνει διαφορετική πνοή στην πόλη όλες αυτές τις ημέρες. Το σημαντικότερο στοιχείο του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού είναι ότι το στηρίζει η τοπική κοινωνία και γι’ αυτό έχει τον δικό του ρυθμό, «παντρεύοντας» αρμονικά το ξέφρενο γλέντι με τα έθιμα του τόπου μας.

Η φετινή διοργάνωση ήταν μία από τις πιο πετυχημένες και για το λόγο αυτό νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συντελεστές.

Πρώτα απ’ όλα την Οργανωτική Επιτροπή του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού, αλλά και τη διοίκηση και τα στελέχη της ΔΗΚΕΔΕ, που έδειξαν για μία ακόμη φορά τις οργανωτικές τους ικανότητες.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη διοίκηση, τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που με τον επαγγελματισμό που τους διακρίνει πάντα είχαν διακριτική αλλά αποτελεσματική παρουσία.
Θερμές ευχαριστίες στον αρχιμουσικό και τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Έδεσσας, καθώς επίσης και στους τυμπανιστές της ομάδας «Κάρανος» και τους τυμπανιστές των υπόλοιπων φιλοξενούμενων ομάδων, αλλά και τις μαζορέτες της Έδεσσας, που κόσμησαν με την παρουσία τους την παρέλαση και τις παράλληλες εκδηλώσεις του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού.
Πάνω απ’ όλα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους οργανωτές των αρμάτων και τους 3.000 καρναβαλιστές που αποτέλεσαν τα πληρώματα των καρναβαλικών ομάδων, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στο Εδεσσαϊκό Καρναβάλι φορώντας απλώς μία μάσκα, ένα καπέλο ή φέρνοντας την καλή τους διάθεση.
Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο το Εδεσσαϊκό Καρναβάλι.
Καλή Σαρακοστή!

Δημήτρης Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας