Με ακόμα μια νίκη εντός έδρας, συνέχισαν οι έφηβοι του «Μέγα» κερδίζοντας την αντίστοιχη ηλικιακά, πολύ καλή ομάδα του «Φιλίππου» Βέροιας, την Κυριακή 12-02-2017 με σκορ 70-45, στο κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών «Έλλη Μυστακίδου».
Σε ένα παιχνίδι που έγινε σε πολύ καλό αγωνιστικό κλίμα, η ομάδα του «Μέγα» ξεκίνησε πολύ δυνατά στην επίθεση «τρέχοντας» στον αιφνιδιασμό και βγάζοντας εύκολα καλάθια, καταφέρνοντας έτσι να βρίσκετε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου μπροστά με 10 πόντους και σκορ 22-12. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα των Γιαννιτσών έκλεισε την άμυνα της κλέβοντας πολλές φορές την μπάλα και κρατώντας τον ίδιο επιθετικά ρυθμό βρέθηκε στο τέλος του ημιχρόνου να κερδίζει με σκορ 42-26.
Στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα σε άμυνα και επίθεση, αλλά δίνοντας και έναν πιο γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι τους, πρόσφεραν ένα πολύ όμορφο θέαμα στον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει το παιχνίδι, βρίσκοντας στο τέλος νικήτρια την ομάδα των Γιαννιτσών με σκορ 70-45.


Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας του Μ. Αλεξάνδρου Γιάννης Κασιμίδης είπε τα εξής:
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μας, για την πολύ καλή απόδοση που είχαν στο σημερινό μας παιχνίδι. Ήμασταν καλοί επιθετικά γιατί μπορέσαμε να παίξουμε γρήγορο basketball αποφεύγοντας τα λάθη. Στο δεύτερο δεκάλεπτο είχαμε και πολύ καλά αμυντικά διαστήματα τα οποία μας έδωσαν και την διαφορά στο σκορ.
Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του «Φιλίππου» Βέροιας και στον coach Κανελίδη για την άψογη αγωνιστική τους συμπεριφορά.»

Τα δεκάλεπτα: A΄ 22-12, Β΄ 20-14, Γ΄ 14-09, Δ΄ 14-10.

Γ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Γ. Κασιμίδης – Κυριαζής Δ. ):
Βασιλειάδης Γ. 8π, Μπατζάκης Γ. 3π, Γραικός Γ. 10π, Βενιτσανόπουλος Α. 4π, Στόιτσης Κ. 3π, Στόιτσης Γ. 23π, Μυλωνάς Δ., Χατζηλαμπρινός Σ. 13π, Μπάρμπας Δ. 6π.

Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας (Κανελίδης Κ.): Αλμπανίδης Σ. 3π, Τόκας Α. 2π, Κασίλας Γ., Χόργκος Ι. 6π, Τριανταφυλλίδης Χ. 2π, Φίκατας Ρ., Μόρας Η. 5π, Αλτατίδης Αν. 7π, Κοκκινίδης Η. 4π, Μπέλλας Γ., Καρμάτης Α. 8π, Σιδηρόπουλος Α. 8π.