Σαν σε λένε Έλενα Ακρίτα και έχεις μια ιστορία που προϋπάρχει της ύπαρξής σου, με πατέρα τον Λουκή Ακρίτα και μητέρα την Σύλβα Ακρίτα και σαν το όνομά σου αυτούσιο εμπεριέχει την έννοια της “κριτικής” σαν κρίση και θέση απέναντι στα πράγματα, η πορεία σου μπορεί και να είναι ήδη προδιαγεγραμμένη.

Όταν όλο αυτό το πλαίσιο το διευρύνεις και το εμπλουτίσεις με ταλέντο και χάρισμα στην γραφή, ο συνδυασμός που παίρνεις είναι ένα εκρηκτικό αμάγαλμα έμπνευσης και δημιουργίας και μια σύνθεση τοποθέτησης και σκιαγράφησης της ζώσας σου που μόνο ενδιαφέρουσα και ευφάνταστη μπορείς να την χαρακτηρίσεις.

Σαν τέλος έχεις και μια αδιάλειπτη και αδιάσπαστη παρουσία στα ελληνικά γράμματα και στην ελληνική λογοτεχνία και τέχνη, τότε αυτό το παρόν σου και μόνο αρκεί για να σε χαρακτηρίσει ως μαχήτρια στις επάλξεις του χθες, του σήμερα, του τώρα.

Με αφετηρία , λοιπόν και εφόρμηση από την δημοσιογραφική πορεία -και όχι μόνο-της Έλενας Ακρίτα, η Θεατρική Ομάδα των Φίλων του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων , Re-act, ετοίμασε για την φετινή Θεατρική περίοδο μια Θεατρική Ανθολογία εμπνευσμένη από κείμενα της κας Έλενας Ακρίτα, το “Με αγάπη για τον Έλληνα, από την Έλενα”, και σηκώνει αυλαία το Σάββατο 4 Μαρτίου του 2017.
20 επιλεγμένα κείμενα με άξονα την σύγχρονη ελληνική οικογένεια…..ιστορίες κοινές και αναγνωρίσιμες … κλεισίματα ματιού στην καθημερινότητά μας …. αναγνώσεις των βιωμάτων μας…… στιγμές γέλιου και προβληματισμού … χαλάρωσης μα και ανάτασης ψυχής ….
20 σκηνές “Με αγάπη για τον Έλληνα, από την Έλενα” …..

Σε σύλληψη και σκηνοθεσία Ηρώς Γεωργίου, με τους Απάζογλου Δήμητρα, Βασιλείου Βάνα, Γεωργίου Ηρώ, Θεοδώρου Ελένη, Κίτσου Ελένη, Λιπαρίνη Ελευθερία, Λιπαρίνη Θάνο, Μπόγια Ειρήνη, Μωυσίδου Ελισάβετ, Παπαϊωάννου Θοδωρή, Ρουμελή Χάρη, Σαββαΐδη Πέτρο, Σέξτου Μαρία, Σεραφείμ Σοφία, Τζογγίδου Ελένη, Τζούρτζου Ελένη, Φωτιάδη Παναγιώτη, Χαϊδευτού Χριστίνα, Χιονίδη Παντελή, Χουϊαρίδου Ντίνα .
Από το Σάββατο 4 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 , στην αίθουσα της Π.Ε Πέλλας. Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.