Την συμφωνία ΕΕ, Κουαρτέτου, Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, Ελληνικής κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ και των άλλων κομμάτων για την υλοποίηση των αντεργατικών και αντιλαϊκών πακέτων μέτρων κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με παρέμβασή του στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του
Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του τόνισε τα παρακάτω :

“Τελευταία παρακολουθούμε, τις δηλώσεις του κουαρτέτου, των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων όπως και της Ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, για το πότε θα κλείσει η αξιολόγηση του, εκφράζουν μεν αντιτιθέμενα συμφέροντα εντός ΕΕ και κοροϊδίες περί «καλής ΕΕ – κακού ΔΝΤ» αλλά για τον λαό συμφωνούν: σε νέο μνημονιακό πακέτο που σημαίνει εργασιακή ζούγκλα και σε 4ο μνημόνιο μετά το 2018 που θα περιλαμβάνει τον κόφτη δαπανών για τα ματωμένα πλεονάσματα, τη μείωση του αφορολόγητου των φτωχών, το νέο τσάκισμα των συντάξεων.
Δεν εκβιάζεται η κυβέρνηση αλλά ο λαός, απ’ όλους, για να μην αντιδράσει. Γκρέξιτ, εκλογές, εκκλήσεις εθνικής ενότητας για μια ακόμα σφαγή του. Η κυβέρνηση τα συμφώνησε. Την απασχολεί μόνο πόσο «ηρωϊκά» θα τα πλασάρει. Όχι αν θα, αλλά πότε, θα τα νομοθετήσει. Τα άλλα κόμματα πιέζουν να βιαστεί.
Οι φτωχοί αγρότες που τσακίζονται με τους φόρους, το ψηλό κόστος παραγωγής – τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που επιδοτεί μεγαλοαγρότες ξεριζώνοντας όλους τους άλλους αγρότες, στήνουν μπλόκα σ’ όλη την Ελλάδα. Μόνοδρομος επιβίωσης του λαού, η γενίκευση του αγώνα, η κοινωνική συμμαχία για την ανατροπή.”