Συζήτηση για την ταξιδιωτική απαγόρευση που επέβαλαν οι ΗΠΑ

Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ θα συζητήσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επέβαλε με διάταγμά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Η συζήτηση αναμένεται να προστεθεί στην ημερήσια διάταξη της ολομέλειας κατά την έναρξη της συνόδου.

Ενεργειακή Ένωση: Συζήτηση στο ΕΚ για τα επόμενα βήματα

Η δεύτερη έκθεση για την Ενεργειακή Ένωση θα συζητηθεί στο ΕΚ με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Maroš Šefčovič την Τετάρτη στις 4μμ ώρα Βελγίου.

Το ΕΚ θα ζητήσει την αυτόματη διασυνοριακή αναγνώριση των υιοθεσιών

Έχοντας ως στόχο την καλύτερη προστασία των παιδιών, οι ευρωβουλευτές θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει κοινούς πανευρωπαϊκούς κανόνες για την αυτόματη διασυνοριακή αναγνώριση των πιστοποιητικών υιοθεσίας. Το κείμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας προτείνει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού υιοθεσίας που θα επιταχύνει τη διαδικασία της αυτόματης αναγνώρισης. Η συζήτηση και η ψηφοφορία θα διεξαχθούν την Πέμπτη.

Είσοδος στην ΕΕ χωρίς βίζα για τους Γεωργιανούς: η τελική έγκριση στο Κοινοβούλιο

Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός που θα δώσει στους Γεωργιανούς πολίτες το δικαίωμα να ταξιδεύουν προς την ΕΕ χωρίς βίζα θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ την Πέμπτη το μεσημέρι. Οι κάτοχοι των βιομετρικών διαβατηρίων θα μπορούν να εισέρχονται στο χώρο Σένγκεν για 90 ημέρες κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε περιόδου 180 ημερών για διακοπές, ή οποιοδήποτε άλλο σκοπό, εκτός από το για να εργαστούν.