«Είμαστε πολύ θετικοί, όταν υπάρχουν θετικές προτάσεις και, ιδιαίτερα, όταν αυτές είναι καινοτόμες ή δίνουν με έξυπνο τρόπο λύσεις σε θέματα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν λόγω της οικονομικής στενότητας που είναι αποτέλεσμα της κρίσης» ήταν μια χαρακτηριστική φράση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης γνωριμίας και συνεργασίας η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/2) με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Έδεσσας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η συνεργασία για τη δημιουργία ενός Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, εκτός του Διοικητηρίου. Ακόμη, δρομολογήθηκαν οι κατάλληλες ενέργειες για τη διενέργεια εξετάσεων για την αδειοδότηση νέων ραδιοερασιτεχνών στην έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Επιπλέον, οι Ραδιοερασιτέχνες ενημέρωσαν την κυρία Αν. Αντιπεριφερειάρχη για τις δράσεις του Συλλόγου τους, τον ειδικό εξοπλισμό που διαθέτουν καθώς και για τον ιδιαίτερο ρόλο που αναλαμβάνουν σε περιπτώσεις διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο πολιτικής προστασίας. Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών συμμετέχει κάθε χρόνο σε μεγάλο αριθμό ασκήσεων πολιτικής προστασίας για τη διατήρηση της επικοινωνίας μεταξύ ζωτικών κέντρων όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος και μη λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών. Επίσης αναλαμβάνει την υποστήριξη της επικοινωνίας αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, όπως οι κολυμβητικοί αγώνες, οι μαραθώνιοι κι άλλα γεγονότα που διοργανώνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τις δράσεις του Συλλόγου και τόνισε ότι είναι εξαιρετικά θετικό όταν ο εθελοντισμός διατηρεί στοιχεία επαγγελματισμού, τα οποία παραπέμπουν στην καλή οργάνωση, στη συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις και στην ενεργή εμπλοκή με τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη και Πέτρος Ζέρζης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δρ. Χρήστος Μπιμπίτσος και, εκ μέρους του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών, ο Πρόεδρος Αντώνης Κουκουράβας και οι κ.κ. Τάσος Σεραφείμ, Αναστάσιος Δίου, Κώστας Γκαβανίδης και Αντώνης Σιγάλας.