Σύσκεψη με στόχο τη δημιουργία ενός τουριστικού φυλλαδίου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος των Λουτρών κ. Δημήτρης Μπίνος με τη συμμετοχή του Διευθυντή κ. Χρήστου Δήμτση, μελών του Δ.Σ., της ΔΗ.Κ.Ε.Α., εκπροσώπων της Εφορείας Αρχαιοτήτων για τα σπήλαια, της Εφορείας Σπηλαιολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας, της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας, των ξενοδόχων και ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων της περιοχής, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου «Το Πόζαρ» και του Συλλόγου Νέων Λουτρακίου.

Ο σκοπός του τουριστικού οδηγού θα είναι ενημερωτικός για τον επισκέπτη, ο οποίος θα μπορεί να ενημερωθεί μέσα από ένα καλαίσθητο και εύχρηστο φυλλάδιο για τα αξιοθέατα της περιοχής μας, τα σπήλαια, τις ορειβατικές διαδρομές, τα θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία και φυσικά για τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών Λουτρών. Θα πρόκειται για ένα δίγλωσσο φυλλάδιο (Ελληνικά και Αγγλικά) ώστε να καλύπτει ευρύτερα τις ανάγκες των τουριστών, ενώ παράλληλα θα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη δύναμη της εικόνας με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που θα προκαλεί και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Παράλληλα, θα ενημερώνει για τον τρόπο που μπορεί κανείς να φτάσει στην Αλμωπία, υποδεικνύοντας το πλησιέστερο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε παγκόσμιο επίπεδο σε σημαντικές εκδηλώσεις και εκθέσεις που συμμετέχουν τα Λουτρά Πόζαρ και ευρύτερα ο Δήμος Αλμωπίας.

Όλοι συμφώνησαν ότι η δημιουργία του συγκεκριμένου τουριστικού οδηγού θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Αλμωπίας και θα εξασφαλίσει καλύτερη ενημέρωση στους χιλιάδες επισκέπτες ή σε αυτούς που σκέφτονται να επισκεφθούν τον τόπο μας.

Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι θα ακολουθήσει και νέα σύσκεψη με ευρύτερη συμμετοχή φορέων από ολόκληρο το Δήμο Αλμωπίας και ευρύτερα όλων των θεσμικών φορέων που μπορούν να συμβάλουν στο διάλογο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας σε όλη της την έκταση.