Με τον καιρό να προμηνύεται ευνοϊκός για υπαίθριο γλέντι, όλα είναι έτοιμα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για το ετήσιο ραντεβού με την παράδοση που θέλει την Καθαρά Δευτέρα να περνά με συνοδεία πατροπαράδοτων εδεσμάτων, μουσικής, χορού και φυσικά καλής παρέας.

Από τις 10 το πρωί και για όσο διαρκέσει το κέφι, η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (Κ.Ε.Υ.Ν.Σ.) έχει προγραμματίσει ένα μεγάλο γλέντι σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, και συγκεκριμένα:
► Στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου, η γιορτή φέτος θα στηθεί στη συμβολή της οδού Ηπείρου με τη Λεωφόρο ΟΧΙ, υπό τους ήχους του συγκροτήματος «Δρόμοι στην παράδοση, κι όχι μόνο…»,
► Στη Δ.Ε. Νεάπολης, το Ανοιχτό Θέατρο θα φιλοξενήσει όσους θέλουν να το γλεντήσουν με το μουσικό σχήμα «Τρίφωνο Παράδοσης»,
► Στη Δ.Ε. Πεύκων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό-Αιμοδοτικό Σύλλογο Κατοίκων Πεύκων, τον κόσμο θα υποδεχτεί στο άλσος «Πατήρ Μεταξά» το συγκρότημα του Ηρακλή Χατζηνικολάου.
► Στη Δ.Ε. Συκεών, η Δενδροφυτεία αναμένεται να γεμίσει από επισκέπτες που θα απολαύσουν την Πανωραία και τη μουσική της παρέα της.
Το αντάμωμα για τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας θα αποτελέσει το αποκορύφωμα του πλούσιου προγράμματος εκδηλώσεων με οδηγό την παράδοση που επεφύλαξε και φέτος η Κ.Ε.Υ.Ν.Σ. για μικρούς και μεγάλους με χορούς, με συναυλίες, παιδικά πάρτι και αποκριάτικα έθιμα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Τα παιδικά πάρτι συνεχίζονται!
Στο μεταξύ, τα παιδικά πάρτι συνεχίζονται δίνοντας ραντεβού στη χώρα του «λάλα», όπου οι ήρωες φορούν μπέρτες, μαγικά καπέλα, διαστημικά γυαλιά, και έχουν συνήθως πολύχρωμα μαλλιά…

Αύριο, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, το παιδικό πάρτι διοργανώνεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Πεύκων (Δημοκρατίας 8), και μεθαύριο, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, το πάρτι θα στηθεί στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και τα εργαστήρια με διάφορα αποκριάτικα θέματα που διοργανώνονται όλες αυτές τις μέρες στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης και Συκεών, για παιδιά 5-12 ετών. Σήμερα, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών θα πλημμυρίσει αποκριάτικα έθιμα από χορευτικό συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ αύριο, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα, το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών θα παρουσιάζει αποκριάτικες κατασκευές από χαρτόνι.