Αντικρίζοντας τις φωτογραφίες που μου έστειλε αναγνώστης μας (άσπρη BMW παρκαρισμένη μπροστά στη ράμπα ειδικής πρόσβασης του Δημαρχείου) σκέφτηκα ότι πρόκειται για άλλον έναν οδηγό αυτοκινήτου που θεωρεί δικαίωμα του να παρκάρει οπουδήποτε αρκεί να βολευτεί αυτός, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους (άτομα με ειδικές ανάγκες, μανάδες με καροτσάκια, πεζούς και οτιδήποτε είναι ανίσχυρο στην παρουσία του).

Όταν όμως αντιλαμβάνεσαι ότι ο συγκεκριμένος οδηγός είναι παιδαγωγός, αντιδήμαρχος και γραμματέας της ΚΕΔΕ καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε σε μια φθίνουσα (κατήφορο θα λέγα) κοινωνική πολιτική που ξεκινά από την ίδια την δημοτική αρχή.

Όταν λοιπόν το ζητούμενο είναι μια άλλη πολιτική, μια άλλη στάση ζωής διαφορετική από την κυρίαρχη, η δημοτική αρχή αδυνατεί να παίξει ηγετικό-κυρίαρχο ρόλο αφού κατά βάση δείχνει αδιάφορη για την ζωή των άλλων των κατά βάση ανίσχυρων.

Η κοινωνική πολιτική, οι μικρές μάχες που πρέπει να κερδίσει ο Δήμος μας, με την δημιουργία ισχυρών κοινωνικών δομών, σε μια εποχή κρίσης και ακραίας φτώχειας έχουν σαν κύριο συστατικό την κοινωνική ευαισθησία, την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό, τον σεβασμό του συνανθρώπου μας.

ΤΑΣΟΣ ΣΙΩΝΗΣ