Είναι γνωστό σε όλους μας το πόσο μεγάλη δυναμική έχει ο Π.Α.Ο.Κ. στην Βόρεια Ελλάδα. Η πόλη της Έδεσσας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Το έντονο Ασπρόμαυρο στοιχείο επικρατούσε σε αυτή την πόλη από αρκετά παλιά. Παράδειγμα αποτελεί η παρουσία φιλάθλων από την Έδεσσα σε διάφορα γήπεδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Φίλαθλοι που ταξίδευαν οργανωμένα από τις αρχές της δεκαετίας του `80 για να βρεθούν στο πλευρό του Π.Α.Ο.Κ.!

Φτάσαμε λοιπόν στο 1995 που ιδρύθηκε επίσημα ο Σύνδεσμος τους επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως. Ένας Σύνδεσμος που από την αρχή έδειξε τη δυναμική του και την κάψα των οπαδών του Π.Α.Ο.Κ. στην Έδεσσα. Με 165 μέλη την πρώτη χρονιά και με αύξηση της δυναμικής κάθε χρόνο. Κακοί χειρισμοί και συγκυρίες οδήγησαν στο κλείσιμο του Συνδέσμου το 1999, χωρίς αυτό να αποτρέπει την οργανωμένη ή μη παρουσία φιλάθλων από την Έδεσσα σε διάφορα πέταλα όπου αγωνιζόταν η αγαπημένη τους ομάδα. Μπορεί να μην υπήρχε Σύνδεσμος αλλά γρήγορα βρέθηκε γνωστή καφετέρια της Έδεσσας για να τους φιλοξενήσει.

Το 2006 έγινε εκ νέου προσπάθεια για την επανίδρυση του Συνδέσμου τους. Από την πρώτη συγκέντρωση δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο Σύνδεσμος θα είναι σύντομα ενεργός και στεγασμένος ξανά, μια Ασπρόμαυρη φωλιά για το κάθε αετόπουλο της περιοχής. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα βρέθηκε και διαμορφώθηκε ο χώρος που θα στεγάζονταν. Δεν θα υπήρχε καταλληλότερο σημείο από την κεντρική πλατεία της Έδεσσας, την πλατεία Ελευθερίας. Ο κόσμος της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής αγκάλιασε την ιδέα του Συνδέσμου του Π.Α.Ο.Κ. από την αρχή της προσπάθειάς τους. Τα 250 μέλη της πρώτης χρονιάς, μαρτυρούν την άμεση ανταπόκριση του κόσμου. Ο Σύνδεσμος από το 2013 έχει μεταφερθεί σε νέο ισόγειο χώρο στην οδό Ζαφειράκη με καλύτερη πρόσβαση στο κοινό και στα μέλη του Συνδέσμου και καθημερινά υποδέχεται τα μέλη του Συνδέσμου και φίλους της Ομάδας.

Ο Σύνδεσμός εκπροσωπεί επάξια το όνομα του Π.Α.Ο.Κ. συσπειρώνοντας τον κόσμο της επαρχίας και εξυπηρετώντας τον σε ότι έχει να κάνει με την Ομάδα.

Ο Σύνδεσμος της Έδεσσας και τα μέλη του αντιλαμβάνονται πλήρως την ιδέα του οπαδισμού. Σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συνδέσμους βοηθάνε σε όλα τα θέματα που προκύπτουν εντός και εκτός της κερκίδας, εντός και εκτός των γηπέδων.
Οι Σύνδεσμοι του Π.Α.Ο.Κ. αποτελούν ενεργά κομμάτια της κοινωνίας μας και έχουν έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα. Σε μια μικρή κοινωνία όπως είναι η Έδεσσα ο Σύνδεσμος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Η δημιουργία Τράπεζα αίματος δεν πρέπει ούτε καν να αναφέρετε. Το ότι προσφέρουνε αίμα με υπευθυνότητα και αυτοθυσία είναι αυτονόητο.

Ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας και με την Μητρόπολη Έδεσσας μαζεύει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που προσφέρονται είτε σε άπορες οικογένειες είτε σε άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο Σύνδεσμος έχει επισκεφτεί και το γηροκομείο της Έδεσσας προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης.

Επίσης ο Σύνδεσμος δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες επισκέπτεται συχνά το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης συμμετέχοντας στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου, μοιράζοντας αναμνηστικά δώρα στα παιδιά. Τα μπλουζάκια που μοιράστηκαν έφεραν τις λέξεις Πρόνοια Ανθρωπιά Ομοψυχία Κοινωνικότητα σε μια έξυπνη παράφραση των αρχικών του Π.Α.Ο.Κ.
Ο Σύνδεσμος στηρίζει την Ομάδα με μαζική αγορά εισιτηρίων διαρκείας σε αρκετά τμήματα του Συλλόγου και όχι μόνο στον Ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η παρουσία τους με οργανωμένη εκδρομή σε ΚΑΘΕ εντός έδρας αγώνα θεωρείται δεδομένη. Κάτι που κάνουνε με μεγάλη χαρά και σε κάθε εκτός έδρας αγώνα της Ομάδας τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διάθεση τεσσάρων λεωφορείων για τον Τελικό Κυπέλου στην Αθήνα το 2014.

Συχνή και η παρουσία μας με οργανωμένη εκδρομή στο εξωτερικό για να συμπαρασταθούμε σε τμήματα του Συλλόγου και στο εξωτερικό. Έχουνε εκδράμει 3 φορές στη Γερμανία, 2 στην Ιταλία, στην Τουρκία, στην Τσεχία, στην Ολλανδία για το Αντρικό Τμήμα Ποδοσφαίρου.

Έχουνε εκδράμει στα Σκόπια για το Γυναικείο Τμήμα Ποδοσφαίρου. Επίσης έχουνε συμμετάσχει σε οργανωμένες εκδρομές μαζί με άλλους Συνδέσμους σε διάφορα σημεία της Ευρώπης για να συμπαρασταθούνε σε διάφορα τμήματα του Συλλόγου, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Σερβία. Η στήριξή τους δεν ανταποκρίνεται μόνο στην ομάδα ποδοσφαίρου του Π.Α.Ο.Κ. αλλά σε όλα τα τμήματα του Συλλόγου, όπως είναι η παρουσία τους στα παιχνίδια της ομάδας Χάντμπολ του Π.Α.Ο.Κ. στην Έδεσσα.
Ο Π.Α.Ο.Κ. έχει 90 χρόνια ένδοξης ιστορίας και βρίσκονται εδώ για να ζήσουνε και να κάνουμε ενδοξότερα αυτά που θα ακολουθήσουν.
Μια Πόλη Μια Ομάδα Π.Α.Ο.Κ. Έδεσσα Club est. 1995.