Σε πλήρη εξέλιξη η δυναμική κινητοποίηση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για την εκστρατεία κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης

Ψυχική ανάταση και αισιοδοξία φέρνει σε όλους τους εμπλεκόμενους η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, καθώς βλέπουν να συσπειρώνονται οι πολίτες μαζικά για έναν κοινό σκοπό, με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία.
Μετά τις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Παύλου, Πεύκων και Συκεών, σειρά παίρνει από αύριο η Νεάπολη, με τον πήχη να είναι ήδη ψηλά και τη συμμετοχή να αναμένεται να παραμείνει μεγάλη μέχρι και το Σάββατο που είναι και η τελευταία μέρα.

Όλες αυτές τις μέρες από το προηγούμενο Σάββατο, τα Δημοτικά Καταστήματα δέχονταν και εξυπηρετούσαν τους εθελοντές αιμοδότες, λαμβάνοντας από αυτούς ισχυρές τονωτικές ενέσεις ηθικού. Οι πολίτες του δήμου μας, αλλά και όσοι συστρατεύονται μαζί μας και προσφέρουν το αίμα τους ή γίνονται εθελοντές δότες αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, δωρητές μυελού των οστών και οργάνων σώματος, ανανεώνουν καθημερινά το νόημα της ανθρωπιάς και κρατούν δυνατή τη φλόγα της ελπίδας για την κοινωνία μας, ειδικά σε μια χρονική περίοδο όπου τα αποθέματα της χώρας μας σε φιάλες αίματος είναι δραματικά μειωμένα.
Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών θέλει να ευχαριστήσει τους πολυάριθμους εθελοντές που έχουν συμμετάσχει ήδη στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, είτε ως αιμοδότες είτε μεταφέροντας το μήνυμα και δραστηριοποιώντας την τοπική κοινωνία, και να καλέσει τους κατοίκους της Νεάπολης και όχι μόνο, να πάρουν κι αυτοί μέρος σε αυτή την εκστρατεία ευαισθησίας και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Το υπολειπόμενο πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας (στο Δημ. Κατάστημα Νεάπολης πλέον), η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Τμήματα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειου, Ιπποκράτειου και Γ.Παπανικολάου, έχει ως εξής:
• Πέμπτη 9 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης
• Παρασκευή 10 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης
• Σάββατο 11 Μαρτίου, 9π.μ.-2μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης
Αρωγοί και συνοδοιπόροι και σε αυτή τη διοργάνωση είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυροπόλεως, οι Ιεροί Ναοί δήμου του Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία, το Κέντρο «Εργάνη», τα Συστήματα Προσκόπων του δήμου, τοπικοί σύλλογοι και φορείς.
Κατά τη διάρκεια της Αιμοδοσίας θα γίνεται και συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κυρίως παυσίπονων και αντιβιοτικών για παιδιά και ενήλικες με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.