Στη συζήτηση σχετικά με τη «Λευκή Βίβλο για το μέλλον της ΕΕ» όπου ο Πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής Ζ.Κ. Γιούνκερ παρουσίασε τα «5 σενάρια» για το μέλλον της ΕΕ, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, τονίζοντας τα παρακάτω :

«Η συζήτηση που ανοίγει και με τη Λευκή Βίβλο έχει στόχο να κάνει πιο αποτελεσματική την ΕΕ στην επίθεσή της ενάντια στους λαούς, σε συνθήκες εντεινόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας. Φανερώνει τη διαπάλη με τους ανταγωνιστές της διεθνώς, τους σφοδρούς ανταγωνισμούς στο εσωτερικό της ΕΕ στο έδαφος της ανισομετρίας ανάμεσα σε κράτη-μέλη και μερίδες του κεφαλαίου, όπως και την ανάγκη της να κερδίσει χρόνο. Καμιά από τις 5 εκδοχές που προτείνονται δεν έχει σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα. Όποιο σενάριο κι αν ακολουθήσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, οι εργαζόμενοι θα είναι οι πολλαπλά χαμένοι και τα μονοπώλια κερδισμένα, θα θησαυρίζουν.
Οι εργαζόμενοι από την ίδια τους την πείρα μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα ότι η ΕΕ είναι ένωση του κεφαλαίου και οι στόχοι που υπηρετεί όλα τα χρόνια είναι βαθιά αντιλαϊκοί. Η ΕΕ δεν αλλάζει, δε βελτιώνεται. Άμεση ανάγκη και διέξοδος να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στην ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα για την εργατική εξουσία με αποδέσμευση από την ΕΕ».
1/3/2017 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ