Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το βιβλίο της συγγραφέως Τέσυς Μπάϊλα από τις εκδόσεις Ψυχογιός και το βιβλιοπωλείο Κράλλη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας και δή του Νομού μας για βιβλιοπαρουσιάσεις καθώς και Πολιτιστικούς Συλλόγους! Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε άμεσα το βιβλιοπωλείο Κράλλη με το επιτυχημένο βιβλίο Άγριες Θάλασσες της Συγγραφέως Τέσυς Μπάϊλα “Άγριες Θάλασσες” και η Δημόσια Βιβλιοθήκη κατακλύστηκε από βιβλιόφιλο κόσμο.

Η βιβλιοπαρουσίαση είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο ακούγοντας την εξαιρετική Μάρθα Ιορδανίδου αλλά και τη Ρούλα Μουστάκα που παρουσίασαν το βιβλίο “Άγριες Θάλασσες”. Έκπληκτικοί και οι κ.κ. Σαμαντάς-Παπαϊωάννου όπου με το μπουζούκι και τη κιθάρα μας ανέβασαν τη διάθεση και μας έβαλαν μέσα από τη μουσική και το τραγούδι μας έβαλαν στο νόημα του βιβλίου! Η Συγγραφέας Τέσυ Μπάϊλα ήταν φιλική και συζητούσε με τον κόσμο για λογοτεχνία και ιδιαίτερα για τα ερεθίσματα που είχε για να γράψει αυτό το βιβλίο καθώς και προηγούμενες δουλειές της.

Ο Β` Παγκόσμιος Πόλεμος στην Ελλάδα μέσα από άγνωστες ιστορίες που δεν διδάσκονται στα σχολεία και καλό θα ήταν στο εγγύς μέλλον να ανθολογηθεί το συγκεκριμένο βιβλίο ως απόσμασμα και να διδάσκεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στις άγριες θάλασσες της κατεχόμενης Ελλάδας υπάρχει ένα μυστικό ελευθερίας που το γνωρίζουν μόνο οι γενναίοι. Η «Ευαγγελίστρια», το καΐκι της διαφυγής, δε μεταφέρει ανθρώπους∙ μεταφέρει την ελπίδα της εθνικής ξαστεριάς στην πιο σκοτεινή στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας. Κατακτητές και πατριώτες, διώκτες και κυνηγημένοι, όλοι τους στρατευμένοι σ’ έναν πόλεμο που θα κρίνει το μέλλον του κόσμου. Από τον ασυμβίβαστο καπετάν Μιλτιάδη Χούμα μέχρι την καρτερική Ελένη του, μικροί και μεγάλοι ήρωες στροβιλίζονται σ’ ένα έπος που εκτυλίσσεται στην πανάρχαια θάλασσα του Ομήρου. Τι απέμεινε από αυτή τη φοβερή αντάρα; Μνήμες και βοές μέσα στον χρόνο αλλά και η ζωή αυτών των ανθρώπων, πλούσια σε ιδανικά, σε όνειρα, σε έρωτες και πάθη. Ζωή μοιρασμένη σε επεισόδια που θα αδυνατούσε να συλλάβει και η πιο τολμηρή φαντασία.

Μια μυθιστορηματική μαρτυρία για τότε που οι ψυχές ήταν φτιαγμένες από ακριβό μέταλλο∙ τότε που την Ιστορία την έγραφαν οι απλοί άνθρωποι.

ΤΕΣΥ ΜΠΑΪΛΑ

Η ΤΕΣΥ ΜΠΑΪΛΑ κατάγεται από τη Σαντορίνη, αλλά γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού και Μετάφραση Λογοτεχνίας. Ασχολείται με τη φωτογραφία, και ατομικές εκθέσεις της έχουν φιλοξενηθεί στο Πανεπιστήμιο Gakugei της Ιαπωνίας, αλλά και στην Αθήνα. Είναι συντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα. Παράλληλα δημοσιεύει δοκίμια σε εφημερίδες και περιοδικά. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΗΤΑΝ Η ΖΑΧΑΡΗ, ΟΥΙΣΚΙ ΜΠΛΕ και ΑΓΡΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ.