Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/03/2017 , το Τουρνουά Φιλικών παιχνιδιών Μπάσκετ, που διοργάνωσαν από κοινού η Ακαδημία Μπάσκετ του Γ.Α.Σ. «Μ. Αλέξανδρος» Γιαννιτσών και η Ακαδημία του «Σκυδραϊκού».
Στο Τουρνουά υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών της Ακαδημίας των Γιαννιτσών, καθώς συμμετείχαν 55 αθλητές, δίνοντας μια σειρά από τρία (3) ηλικιακά παιχνίδια (2004-2006), τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σκύδρας.


Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος των αγώνων, ο προπονητής των τμημάτων της Ακαδημίας του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών τόνισε τα εξής:
Χαριτίδης Χαράλαμπρος: «Ήταν μια πραγματικά πολύ όμορφη και γεμάτη από Μπάσκετ ημέρα για τους αθλητές μας η σημερινή. Αγωνίστηκαν, δημιούργησαν, μέτρησαν τις δυνάμεις τους απέναντι σε μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα αλλά προπάντων έφυγαν με χαμόγελα από το γήπεδο. Ο «Μέγας» ακολουθεί πιστά το πρόγραμμά του που περιλαμβάνει ουσιαστική δουλειά στην προπόνηση αλλά και πολλές συναντήσεις για παιχνίδια με άλλα τμήματα Ακαδημιών. Εκ μέρους του Γ.Α.Σ. Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών ευχαριστούμε τον Σκυδραϊκό και το προπονητικό team για την φιλοξενία και ευελπιστούμε να συνεχιστεί η εποικοδομητική αυτή συνεργασία».