Το ΕΚ συζητά τις μελλοντικές προοπτικές της ΕΕ με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ

Η «Λευκή Βίβλος» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της Ευρώπης θα εγγραφεί ως πρώτο θέμα στο πρόγραμμα της ολομέλειας του ΕΚ, εφ’ όσον λάβει την έγκριση του κολλεγίου των Επιτρόπων την Τετάρτη. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιάσει τότε τις προτάσεις στους ευρωβουλευτές και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Οι προτεραιότητές των ευρωβουλευτών για την ερχόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τα θέματα της συνόδου κορυφής της 9ης και 10ης Μαρτίου με εκπροσώπους της προεδρίας του συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη συζήτηση οι ευρωβουλευτές θα παρουσιάσουν τις προτεραιότητές τους σε ζητήματα όπως η ανάπτυξη και η απασχόληση, η μετανάστευση, η άμυνα και το μέλλον της Ένωσης.

Πολίτες της ΕΕ στη Βρετανία: ερώτηση στην Επιτροπή για ενδεχόμενες παραβιάσεις της αρχής της ελεύθερης μετακίνησης εντός της ΕΕ

Την ανησυχία τους για τις καταγγελθείσες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη Βρετανία σε ότι αφορά την ελευθερία μετακίνησής εντός της Ένωσης, εκφράζουν πολλοί ευρωβουλευτές. Έτσι την Τετάρτη, στην ολομέλεια του ΕΚ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κληθεί να καταθέσει ότι στοιχεία διαθέτει για το πόσες αιτήσεις έκδοσης άδειας παραμονής έχουν κατατεθεί στις Βρετανικές αρχές, πόσες έχουν απορριφθεί και πόσοι πολίτες άλλων κρατών μελών έχουν απελαθεί από τη Βρετανία.