Συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης τρία άτομα ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται ακόμη ένας συνεργός τους

Διέπραξαν με απειλή όπλων ληστεία σε βενζινάδικο και απόπειρα ληστείας σε άλλα δύο άτομα

Κατασχέθηκαν από την κατοχή τους μεταξύ άλλων κουκούλες, γάντια, σουγιάς και δύο κυνηγετικές καραμπίνες

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν σε ληστείες στην Ημαθία.

Συνελήφθησαν βάσει ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους, τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 28, 27 και 21 ετών, που κατηγορούνται για τα αδικήματα της ληστείας, της απόπειρας ληστείας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, συμπεριλαμβάνεται ακόμη ένας 30χρονος συνεργός τους, επίσης υπήκοος Αλβανίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα προαναφερόμενα άτομα, από τον περασμένο Μάρτιο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν με την απειλή όπλων ληστείες σε περιοχή της Ημαθίας, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Συγκεκριμένα, ενέχονται σε μία περίπτωση ληστείας το Μάρτιο σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή της Ημαθίας, όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή δύο κυνηγετικών καραμπινών και μαχαιριού, ακινητοποίησαν υπάλληλο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.800 Ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επίσης στην ίδια περιοχή λίγες ημέρες μετά, χρησιμοποιώντας μία κυνηγετική καραμπίνα, ακινητοποίησαν δύο άτομα που βρίσκονταν σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, χωρίς όμως να τους αφαιρέσουν κάτι.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, εντόπισαν την 4-4-2017 τον 27χρονο και τον 21χρονο, σε σπίτι που χρησιμοποιούσαν σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας και κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του 21χρονου και κατασχέθηκαν, ένα μαχαίρι μήκους 18 εκατοστών, τρία κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 140 Ευρώ, μία κουκούλα και ένα ζευγάρι γάντια.

Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα, το ένα από τα παραπάνω κατασχεμένα κινητά τηλέφωνα, είναι αυτό που αφαίρεσαν από τον υπάλληλο του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Στη συνέχεια εντοπίσθηκε και ο 28χρονος συνεργός τους, ενώ σε αγροτική περιοχή οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα σακίδιο που είχαν αποκρύψει τα παραπάνω άτομα και περιείχε δύο κυνηγετικές καραμπίνες (η μία αποσυναρμολογημένη), 6 φυσίγγια και 2 ζευγάρια γάντια, που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών και κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες στερούνται και των ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.