Τη διοργάνωση επιμελήθηκε το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ, με ομιλητές τους εκπαιδευτές του τμήματος Μαχαιρίδου Σημέλα (Διατροφολόγος), Κουρατζόγλου Θεόδωρο και Λαζαρίδη Ευστάθιο (Αρχιμάγειρες).
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς το θέμα είναι πάντα επίκαιρο και η προσέγγιση του από τους έμπειρους εκπαιδευτές του ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ παρουσίαζε ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Μεγάλο μέρος του κοινού αποτελούνταν από μαθητές σχολείων της Έδεσσας, που «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις περί υγιεινής διατροφής τους ομιλητές.
Ξεχωριστή στιγμή στην ημερίδα αποτέλεσαν οι ολιγόλεπτες ομιλίες των καταρτιζόμενων του τμήματος Μαγειρικής, σχετικά με τις εμπειρίες από την κατάρτιση τους στο ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ. Κλείνοντας την ημερίδα, ο Διευθυντής του ΙΕΚ Χρήστου Χριστόδουλος, υποσχέθηκε τη «συνέχεια» της μετά το Πάσχα, αυτή τη φορά εντός των σχολικών αιθουσών, με στοχευμένες επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών της πόλης, ώστε η Υγιεινή Διατροφή να αποτελέσει τρόπο ζωής για όλους.