Το 3ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ KIM E LIU « ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου στο αθλητικό Κέντρο Ωραικάστρου «Κονταξοπούλειο» με την παρουσία πάνω από 400 λιλιπούτιους αθλητές γεννηθέντες από το 2011 εως και το 2006.

Οι μικροί αθλητές προσέφεραν ευχάριστο θέαμα στους εκατοντάδες γονείς και θεατές, αγωνιζόμενοι στις κατηγορίες του σωματικού τους βάρους και διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο.
Ο Α.Σ. Έδεσσας συμμετείχε με τρεις αθλητές εκ των οποίων οι δύο στα μετάλλια.
Συγκεκριμένα την 1η θέση κατάφερε να πάρει για άλλη μια φορά ο Καλούδης Μάριος που αγωνίστηκε στην κατηγορία των – 45 κιλά Παίδων 2008, ο μικρός αθλητής του Α.Σ. Έδεσσας έκανε καλή αρχή αφού είναι η Τρίτη φορά που συμμετέχει σε αγώνες και δεν λείπει ποτέ από τον τελικό της κατηγορίας.

Στην κατηγορία των -37 κιλά κορασίδων 2006 αγωνίστηκε η νεαρή αθλήτρια Κυριακουλάκου Ελισάβετ. Ήταν η δεύτερη συμμετοχή της σε αγώνες και παρά το άγχος κατάφερε να φτάσει μετά από δυο αγώνες στον τελικό κατακτώντας την 2η θέση αφού η διαφορά ύψους με την αντίπαλό της έκανε την διαφορά.
Στην κατηγορία τον -27 κιλά Παίδων 2008 αγωνίστηκε ο Μπινιόλας Αθανάσιος που το άγχος δεν τον άφησε να αποδώσει τα απαιτούμενα και έτσι έμεινε εκτός μεταλλίων .
Όλοι οι αθλητές αγωνίστηκαν με ηλεκτρονικούς θώρακες και ηλεκτρονικές κάσκες σε δύο γύρους του 1,5 λεπτού.
Η προπονήτρια Μπιρόζη Αναστασία δήλωσε αρκετά ευχαριστημένη από την προσπάθεια των μικρών αθλητών επισημαίνοντας πάντα τα λάθη για ακόμα καλύτερη εμφάνιση την επόμενη φορά και διδάσκοντας το «ευ αγωνίζεσθαι» στο αθλητικό παιχνίδι αλλά και στη ζωή!