Κλιματική αλλαγή: το ΕΚ συζητά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία

Η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Τράμπ να αποσύρει τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή θα συζητηθεί στο ΕΚ την Τετάρτη. Το Κοινοβούλιο θα ψηφίσει την ίδια μέρα τον κανονισμό για την εφαρμογή του στόχου για μείωση των εκπομπών ρύπων ως το 2030.

Απλούστερη η επισήμανση της ενεργειακής απόδοσης των συσκευών-από το Α ως το G

Η διαβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης των οικιακών συσκευών θα γίνεται πλέον με τη χρήση κλίμακας από το A ως το G, αντικαθιστώντας την υφιστάμενη κλίμακα με τα A+, A++, A +++.

Το Erasmus+ κλείνει τα 30 χρόνια

Το ΕΚ θα γιορτάσει το πρόγραμμα Erasmus, το οποίο έχει βοηθήσει πάνω από εννέα εκατομμύρια ανθρώπους να σπουδάσουν και να εργαστούν στο εξωτερικό τα τελευταία 30 χρόνια.

Χάσμα ύψους 40% στις συντάξεις μεταξύ ανδρών και γυναικών

Οι ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών στην απασχόληση και τις αμοιβές πρέπει να αντιμετωπιστούν καλύτερα, και να κλείσει το συνταξιοδοτικό χάσμα ύψους περίπου 40% στην ΕΕ.

Οι προτεραιότητες των ευρωβουλευτών ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Οι ευρωβουλευτές θα παρουσιάσουν την Τετάρτη τις προτεραιότητές τους ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 22ας και 23ης Ιουνίου, το οποίο θα εστιαστεί στα ζητήματα της μετανάστευσης, της ασφάλειας και της άμυνας.

Οι πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για την περίοδο 2020-2033

Ο κατάλογος των χωρών που θα φιλοξενήσουν τις πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης την περίοδο 2020-2033 θα τεθεί σε ψηφοφορία στο ΕΚ την Τρίτη.

Η πολιτική συνοχής της ΕΕ μετά το 2020

Ο επαρκής προϋπολογισμός, οι συνέργειες μεταξύ των διαφόρων κονδυλίων και η απλοποίηση των διαδικασιών θα μπορούσαν να βελτιώσουν την πολιτική συνοχής της ΕΕ μετά το 2020 η οποία έχει ως στόχο τη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των διαφόρων περιφερειών.

Δυτικά Βαλκάνια: οι εκθέσεις προόδου για το 2016

Το ΕΚ θα συζητήσει την Τρίτη τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου μέσα στο 2016 με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν. Τα δύο ξεχωριστά ψηφίσματα και το ψήφισμα για την ΠΓΔΜ θα τεθούν σε ψηφοφορία την Τετάρτη.