Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο Θοδωρής Ζαγοράκης ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ο Λευτέρης Χριστοφόρου Κύπριος ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού συνυπέγραψαν την πρωτοβουλία των συναδέλφων τους Ισπανών ευρωβουλευτών Santiago Fisas Auxela (PPE) και Javi Lopez (S&D) για την τροποποίηση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2018 προκειμένου να διατεθεί μέρος των κονδυλίων των ειδικών εκδηλώσεων για τα έξοδα διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων.

«Η Μεσόγειος Θάλασσα στο πέρασμα των αιώνων υπήρξε πεδίο συγκρούσεων με δραματικές επιπτώσεις για τους λαούς της περιοχής.

Αλλά και τόπος συνάντησης τριών ηπείρων. Λαών και πολιτισμών με θρησκευτικές και γλωσσικές διαφορές.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες –η σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες- δίνουν τη δυνατότητα κάθε τέσσερα χρόνια σε περισσότερους από 4.000 νέους και νέες, αθλητές και αθλήτριες από 26 χώρες της περιοχής της Μεσογείου να συναντηθούν στο «στίβο της ευγενικής άμιλλας». Να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας και σχέσεις αλληλεγγύης βάζοντας στην άκρη διαφορές, θρησκείες, χρώματα.

Ο Αθλητισμός είναι Πολιτισμός. Ενώνει. Καλλιεργεί Αρχές και Αξίες. Απομακρύνει εντάσεις. Ειδικά στην περιοχή μας που η ειρήνη και η σταθερότητα είναι ζητούμενα.

Γι΄ αυτό η πρωτοβουλία των Ισπανών συναδέλφων μας, την οποία στηρίζουμε, είναι σημαντική. Και πρέπει να έχει θετικό αποτέλεσμα. Όχι, μόνο για την οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση των συγκεκριμένων Μεσογειακών Αγώνων του 2018. Αλλά του Θεσμού γενικότερα.»