Με το πρόγραμμα “Το Σχολείο που Θέλεις” η ιδιωτική εταιρία “Coca Cola 3Ε”, την ώρα που απολύει εκατοντάδες εργαζόμενους, μεταφέροντας τις εγκαταστάσεις της, αναλαμβάνει να “σουλουπώσει” τα σχολεία που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση λόγω της πολιτικής υποχρηματοδότησης που ακολουθούν πιστά τόσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Το ζήτημα αυτό έθεσε με ερώτησή του προς την Ευρ. Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη κρατικής χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων στα σχολεία.
Στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ αναφέρονται επιπλέον τα παρακάτω :
“Οι επιχειρηματικοί όμιλοι εμφανιζόμενοι με το μανδύα του “ευεργέτη χορηγού” βρίσκουν το έδαφος για να “εισβάλουν” στα σχολεία υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων και των τοπικών διοικήσεων για σύνδεση των σχολείων με τις επιχειρήσεις, όχι μόνο για τη διαφήμισή τους, αλλά και για τη διαμόρφωση του λεγόμενου “σχολείου της αγοράς”, με προγράμματα σπουδών που θα εξυπηρετούν τα κέρδη τους.
Είναι πρόκληση οι επιχειρηματικοί όμιλοι που βγάζουν αμύθητα κέρδη από την εκμετάλλευση των εργαζόμενων – γονιών, ενώ απολαμβάνουν και πλήθος νόμιμων φοροαπαλλαγών, αλλά και παχυλών χρηματοδοτήσεων από κονδύλια της ΕΕ που προέρχονται από τη φορολογία των λαϊκών στρωμάτων, να εμφανίζονται ως δήθεν προστάτες των παιδιών τους.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Ευρ. Επιτροπή:

– Για ποιο λόγο τα κονδύλια από τα προγράμματα χρηματοδότησης της ΕΕ μαζί με εθνικούς πόρους, όλα χρήματα του λαού, δεν κατευθύνονται άμεσα στην αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό της κτιριακής – υλικοτεχνικής υποδομής τους, της αντισεισμικής θωράκισής τους, με αποτέλεσμα να επωφελούνται επιχειρηματικοί όμιλοι διεξάγοντας τις διαφημιστικές τους καμπάνιες εντυπώσεων, ενώ οξύνονται και πολλαπλασιάζονται τα εκρηκτικά προβλήματα στα σχολεία οδηγώντας σε αδιέξοδο, γονείς, μαθητές εκπαιδευτικούς;».