ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ/Α ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ…

Το θέμα είναι νομικής φύσεως ζήτημα. Στο άρθρο 17 του Π.Κ. αναλύεται επακριβώς ο “χρόνος τέλεσης της πράξης”. Ως χρόνος τέλεσης της πράξης λοιπόν θεωρείται ο χρόνος κατά τον οποίο ο υπαίτιος στην συγκεκριμένη περίπτωση ο παραπάνω παραπονούμενος πολίτης διέπραξε ολικά ή μερικά την αξιόποινη ενέργεια ή παράληψη….
Η πρακτική που ακολουθείται λοιπόν στον Δήμο Έδεσσας και πολύ καλώς ακολουθείται είναι η εξής: Μπαίνει στο μπαμπρίζ του αυτοκινήτου αρχικά “ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ” προσοχή όχι “Έκθεση Βεβαίωσης Παράβασης” που είναι η επίσημη πράξη επιβολής Προστίμου. Η πρώτη προειδοποιεί δεν επιβάλει πρόστιμο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενώ η δεύτερη εφαρμόζει το νόμο. Συνεπώς η πρώτη η “Προειδοποίηση” δεν έχει νομική υπόσταση αλλά μόνο η δεύτερη η “Έκθεση Βεβαίωσης Παράβασης”. Συνεπώς η δεύτερη αυτή που επιβάλει το Νόμο πρέπει να είναι πλήρης συμπληρωμένη ως προς τα στοιχεία της δηλαδή σύννομη. Αν κάτι δεν είναι συμπληρωμένο την καθιστά άκυρη (μη σύννομη). Έτσι οι συμπαθέστατοι κατά τα άλλα και φίλοι όλων των Εδεσσαίων (κυριολεκτικά) Δημοτικοί Αστυνομικοί δεν έπρεπε να επιβάλουν ποινή την 13,20′ ώρα (ώρα τέλεσης του αδικήματος – ώρα που βεβαιώνουν την παράβαση) καθόσον εκείνη την στιγμή υπήρχε ισχυρή (σε ισχύ έως την 13,30΄) κάρτα στάθμευσης. Μπορούσαν βέβαια να βεβαιώσουν την παράβαση κατά το προηγούμενο διάστημα πχ από την 12,00η έως την 12,29΄ώρα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βεβαιώσουν παράβαση ενώ υπάρχει κάρτα σε ισχύ στο μπαμπρίζ. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο κατά τα άλλα “απείθαρχος” και παράνομος ως προς την στάθμευση οδηγός και το έφερε στην δημοσιότητα. Γιατί όπως προαναφέρθηκε κατά το διάστημα 11,55 έως 12,29 είχε σταθμεύσει το όχημά του χωρίς να φροντίσει να τοποθετήσει ισχυρή κάρτα. Και για να ακριβολογήσω ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ την επιείκεια των Δημοτικών Αστυνομικών σε παρόμοια ζητήματα που κατά κανόνα λόγω του γεγονότος ότι ήμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ η πλειοψηφία το εφαρμόζει και τα εντεταλμένα Όργανα το ανέχονται.
Καλή πρόθεση λοιπόν κύριε παραπονούμενε ωστόσο ΠΑΡΑΒΑΤΗ πιο προσεκτικοί κύριοι δημοτικοί Αστυνομικοί στα τυπικά ζητήματα πλην όμως ουσιώδη που αφορούν τη σύνταξη του επίσημου εντύπου που είναι η έκθεση βεβαίωσης παράβασης καθόσον καθίσταται άκυρη τυπικώς.
Οστόσο πλήρωθηκε η κλήση σήμερα διότι ΚΑΝΕΝΑΣ απο τους ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ)
ΔΕΝ εξήγησε τίποτα όσες φορές και αν ρώτησα….οι απαντήσεις τους απλές….κατέθεσε εγγραφο ενστασης και παει λεγοντας…αναρωτιέται κανείς εδώ δε μπορούσαμε να συνενοηθούμε στα γραφεία του Δήμου…θα συνενοηθούμε γραπτός;;
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ…ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΚΛΗΣΗΣ….ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΩ ΣΑΝ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΑ 10 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΆΛΑ ΜΑΛΛΟΝ…..
Υ.Γ. ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ..ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ…;