Στην Τοπική Κοινότητα Λουτροχωρίου Δήμου Σκύδρας βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (20/09) η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά αποδεχόμενη πρόσκληση από ενεργό κάτοικο της περιοχής.

Στη συνάντηση με τον κ. Γιώργο Παναγιωτίδη, Πολιτικό Επιστήμονα-Δημοσιογράφο και με κατοίκους του Λουτροχωρίου, η κυρία Αθανασιάδου-Αηδονά είδε τα σημεία της περιοχής όπου παρουσιάζουν ενδιαφέρον και έχουν μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική συνολικά για το Δήμο Σκύδρας. Παρόντες στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα ήταν η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Ανδρίτσος, ο Αντιδήμαρχος Σκύδρας Γιάννης Θεοδοσίου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πετριάς Γρηγόρης Βόλτσης και συνεργάτες.

Αρχικά, έγινε μια μικρή ξενάγηση στις ιαματικές πηγές Λουτροχωρίου, για τις οποίες γίνεται προσπάθεια να αναδειχθούν με ενέργειες που κάνει ο Δήμος Σκύδρας αναμένοντας τα αποτελέσματα αυτών, καθώς το νομικό πλαίσιο και οι διαδικασίες είναι αρκετά χρονοβόρες. Σχετικά με το θέμα η κυρία Αν. Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η Π.Ε. Πέλλας θα βοηθήσει όπου μπορεί ώστε, να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό οι ευεργετικές ιδιότητες των πηγών του Λουτροχωρίου, κάτι που θα δώσει άλλη πνοή στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συνέχεια, η κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά ενημερώθηκε για την ιδιωτική πρωτοβουλία του κ. Παναγιωτίδη και τις προσπάθειες που κάνει, μαζί με ομάδα εθελοντών για να κρατήσει ψηλά το επίπεδο της περιοχής, κυρίως σε θέματα βελτίωσης μικρών υποδομών που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι. Σε συζήτηση με όλους τους παρευρισκόμενους και, μετά από αναφορά των Δημάρχων στο οδικό δίκτυο που ενώνει τις κοινότητες Λουτροχωρίου – Καισαριανών – Πλατάνης – Έδεσσας, η κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά έδειξε ενδιαφέρον για τυχόν ενέργειες που μπορεί να κάνει η Π.Ε. Πέλλας για βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Παράλληλα, η κυρία Αν. Αντιπεριφερειάρχης στάθηκε με θαυμασμό και σεβασμό στο μνημείο που βρίσκεται στην πλατεία του Λουτροχωρίου και απεικονίζει με μοναδικές εικόνες την ιστορία του χωριού και την προσφυγική, ποντιακή καταγωγή των κατοίκων του.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο γραφικό καφενείο της κοινότητας όπου οι κάτοικοι υποδέχθηκαν την Αν. Αντιπεριφερειάρχη κυρία Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και όλους τους συμμετέχοντες στην επίσκεψη με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα. Ευχάριστη έκπληξη στην ημέρα ήταν η παρουσία μικρών μαθητών με τους δασκάλους τους οι οποίοι τραγούδησαν ποντιακά τραγούδια, συγκινώντας τους παριστάμενους.

Η κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά δήλωσε μετά την επίσκεψη: «Με ιδιαίτερη χαρά επισκέφθηκα το Λουτροχώρι όπου εντυπωσιάστηκα με τη θέληση και με την προσωπική, εθελοντική προσπάθεια των κατοίκων για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Ευχαριστώ τον κ. Παναγιωτίδη για την πρόσκληση και όλους τους πολίτες για την υποδοχή και τη φιλοξενία, όπως, επίσης, τους Δημάρχους Σκύδρας και Έδεσσας κα Ιγνατιάδου και κ. Γιάννου αντίστοιχα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ανδρίτσο και όλα τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης που, όλοι τους ενδιαφέρονται για να πάει μπροστά η περιοχή. Υπάρχουν θέματα τα οποία μπορούν να αναδειχθούν και στα οποία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συνδράμει και θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή και το επόμενο διάστημα. Ήδη βελτιώθηκε ο ηλεκτροφωτισμός και η οδική ασφάλεια στην είσοδο του Λουτροχωρίου με την κατασκευή κόμβου, ενώ, επίκειται έγκριση των δύο μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων σε Αλμωπία και Έδεσσα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 4.000.000,00 €. Πιθανώς να υπάρχουν κι άλλα θέματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία, τα οποία προσπαθούμε να ιεραρχούμε και με βάση τις δυνατότητες που έχουμε, να τα διευθετούμε. Οι δυνάμεις που έχουν οι κάτοικοι της Πέλλας είναι ανεξάντλητες και ο πλούτος των μικρών κοινοτήτων είναι αστείρευτος. Είναι μια πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, ώστε και εμείς από την πλευρά μας να ανταποκριθούμε στο μέρος που μας αναλογεί για να κάνουμε τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας πράξη».