Σε δίκη παραπέμπονται ο Πρόεδρος και άλλοι 7 αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Πέλλας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και το μπλόκο στον κόμβο Γυψοχωρίου-Τριφυλλίου τον χειμώνα του 2016.

Tο γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, συνεχίζεται η βιομηχανία των μηνύσεων και των διώξεων κατά όσων αγωνίζονται.
Δεν μας ξαφνιάζει το γεγονός και δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντιμετώπιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την ίδια αντιαγροτική πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις εφαρμόζουν, τα ίδια αυταρχικά μέτρα θα χρησιμοποιήσουν για να μας τρομοκρατήσουν, για να κάμψουν τις αντιδράσεις μας.
Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι με τέτοια μέτρα θα μας γονατίσουν, αντίθετα μάλιστα μας πεισμώνουν. Το «έγκλημα» των συναδέλφων μας είναι ότι βγήκαν στο δρόμο ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, τις ΚΑΠ, τα χαράτσια, το κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων, την απληρωσιά, ενάντια στα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, του ΕΛΓΑ – ΟΓΑ – ΟΣΔΕ κλπ.
Αυτές οι πολιτικές οδηγούν στη φτώχια και τον αφανισμό τους αγρότες και κτηνοτρόφους, ερήμωσαν τα χωριά μας, δε μπορούμε να παράγουμε.
Αυτές τις πολιτικές αντιπάλεψαν οι συνάδελφοι μας. Η συνδικαλιστική οργάνωση είναι δικαίωμά μας, που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες και κανείς δεν μας χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας το πάρει πίσω.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καλεί τους αγρότες του Δήμου μας να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία – συμπαράσταση τη Δευτέρα 9 Οκτώβρη και 9:00′ π.μ. στο Δικαστικό κατάστημα στα Γιαννιτσά.
Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση που με τα αγροτοδικεία προσπαθεί να περάσει την αντιαγροτική της πολιτική με σιγή νεκροταφείου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ