Με νίκη ξεκίνησε η «νέα εποχή» του ενωμένου Εδεσσαϊκού μπάσκετ, καθώς επιβλήθηκε δύσκολα της αξιόμαχης ομάδας των Ίκαρων Γιαννιτσών με 74-73, για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ. Στο γήπεδο βρέθηκε πολύς κόσμος παρά την «δύσκολη ώρα» που ξεκίνησε το παιχνίδι (20:30).

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπυ στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, παρά το γεγονός ότι ο Εδεσσαϊκός έλεγχε το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα του, με διάφορες που κυμαίνονταν από 10 έως 18 πόντους.

Η ομάδα της Έδεσσας ξεκίνησε πολύ καλά στην επίθεση με τον Δοδόπουλο να σκοράρει μέσα από την ρακέτα και τους Υφαντίδη και Μαλλιάρη από την περιφέρεια. Σύντομα απέκτησε προβάδισμα στο σκορ καθώς με δίποντο του Υφαντίδη πήρε διαφορά 9 πόντων (22-13), με το δεκάλεπτο να τελειώνει με τρίποντο του Πέτκου διαμορφώνοντας το 25-18.
Η ομάδα των Γιαννιτσών κατάφερε να βρίσκεται κοντά στο σκορ κυρίως από τις προσπάθειες του Βασιλειάδη, που σκόραρε 8 πόντους στην 1η περίοδο.
Το 2ο δεκάλεπτο συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, καθώς ο Εδεσσαϊκός συνέχισε να σκοράρει με πολλούς τρόπους αφού ενεργοποιήθηκε και ο Πέτκος με το ημίχρονο να τελειώνει με 41-32.
Στο 2ο ημίχρονο το ξεκίνημα της ομάδας της Έδεσσας ήταν «καταιγιστικό» με τον Πέτκο να σκοράρει με τρίποντα και να φτάνει την διαφορά στους 18 πόντους στο 5ο λεπτό της τρίτης περιόδου.
Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική καθώς η ομάδα των Γιαννιτσών πίεσε στα 3/4 του γηπέδου και εκμεταλλευόμενη την χαλαρότητα αλλά και τα λάθη που έκανε η ομάδα της Έδεσσας, σταδιακά μείωσε την διαφορά. Μάλιστα με δύο βολές του Βασιλειάδη ισοφάρισε το παιχνίδι σε 71-71, 54΄΄ πριν την λήξη. Στην συνέχεια μία βολή του Τσάμη και δύο βολές του Υφαντίδη από την πλευρά του Εδεσσαϊκού και δυο βολές από τον Τολιόπουλο των Ικάρων, διαμόρφωσαν το τελικό 74-73 .
Διαιτητές: Παπαγερίδης, Καραμανλής

Δεκάλεπτα :15-18, 41-32 (ημιχ.) 57-52, 74-73 (τελικό)

ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ: (Σταυρόπουλος) Κληντσάρης, Πέτκος 23 (5), Μαλλιάρης 10 (2), Δοδόπουλος 12, Χαραλαμπίδης 3 , Υφαντίδης 22 (3 ) , Τότλης 2 Τσάμης 2 Καραϊσαρίδης, Ξυλουργίδης,Αντωνιάδης ,Μάρκου

ΙΚΑΡΟΙ (Ντουβαλέτης) Πολυχρονίδης 3 , Χατζημωϋσής 7 (1), Τολιόπουλος 21 (4), Βασιλειάδης 17 (1), , Μισιώνης 9 , Μπογδάνης 11 (1), Τσέλα, Δεμερτζής, Στεργίου 4 Μαντζούκης, Αχλατλής Τσιούπλης